Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Ontdek de Week van de Natuur


Ontdek de Week van de Natuur

De gemeente Oss organiseert samen met Waterschap Aa en Maas van 10 juni t/m 18 juni de Week van de Natuur. In deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd die een relatie hebben met de natuur. In de polder en langs de dijken. In dit mooie gebied kun je op bijzondere locaties een kijkje nemen. De moeite waard, want wat weet jij eigenlijk van het gebied waar je woont?

De jaarlijkse Week van de Natuur heeft een aantrekkelijk programma, voor jong en oud. Je kunt mee met de vroege vogel wandelingen, excursies naar tuinderijen, landerijen en imkers of sportieve uitdagingen aangaan op het blote voetenpad en bij het slootje springen.

Proef de natuur
De keuze tussen fietsen of wandelen heb je wanneer je op 16 juni mee gaat zoeken naar de bevers rond het Ossermeer. Speur naar knaagsporen om daarna de diertjes zelf te vinden. Liever op zoek naar iets voor jezelf om te knabbelen? Sluit dan op zondag 18 juni aan om in natuurgebied Keent wilde, eetbare planten te plukken. Daarna gaan we onder het genot van een drankje luisteren naar muziek, terwijl er soep wordt bereid van de geplukte planten. Die mag je natuurlijk ook zelf proeven!

Excursie VanTosse
Ben jij nog niet bekend met de landerij? Dan is deze excursie een mooie gelegenheid om eens kennis te maken. Tijdens deze excursie bezoek je zowel de landerijen met haar graanvelden en hopveld als de tuinderij. Hier kun je een heerlijke wandeling maken door een educatieve tuin en een natuurtuin. En als je dinsdag 13 juni van 10.00 tot 12.00 uur niet kunt, is donderdag 15 juni een alternatief op dezelfde tijden.

Walking or cycling dinner
Wandel of fiets, zaterdag 17 juni van 11:00 tot 16:00 uur, langs de kraampjes in de landerij en ontdek dat onze voeding van zo dichtbij komt… “Bezoekers kunnen wandelend of fietsend kennis maken met producten uit de streek. Bij de kraampjes kan van allerlei lekkers geproefd worden. Zoals een bierproeverij van de bierbrouwers in het hopveld, honing en honingproducten van de imkers nabij de bijenstal, Cranberry-ijs van de ijszaak in de Tuinderij, fruitproducten van de Fruitallee of in de boomgaardjes, speltproducten en nog veel meer”, zegt communicatieadviseur Annie Martens.

Ervaar de dijk
Op zondag 18 juni nog tijd en energie over? Dan kun je meefietsen met twee gratis routes over de dijk; van Gewande tot aan de Hemelrijkse Waard. Een tocht waarbij je onderweg van alles kunt leren en beleven. Zo kom je te weten hoe een dijk in elkaar zit en mogen kinderen met zand en klei zelf een dijk bouwen. Je beklimt een uitkijktoren, bezoekt een paardenmelkerij, gaat in gesprek met Osse palingvissers en nog veel meer. Niet zo sportief? Beleef de route dan per Maasmeandertrein of met een huifkar. Last but not least: kinderen worden geschminkt en mascotte Kiek de Kikker kun je overal tegenkomen.

Of stap vanaf 10.00 tot 16.00 in een authentieke schokker en beleef de verhalen van vroeger in het Schokkermuseum Lith. (inclusief toast met gerookte zalm voor € 3,50,-)

Bekijk het programma
Meer weten over wat je allemaal kunt beleven tijdens de Week van de Natuur? Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.oss.nl/weekvandenatuur of blijf op de hoogte via Facebook of Instagram.


Ontdek de Week van de Natuur