Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  Fiets- en wandelroutes

Fiets- en wandelroutes

Maasmeander fiets- en wandelroutekaart editie 2017
Maak kennis met de mooiste plekjes en leukste adresjes van ons gebied. Download onderstaand de fiets- of wandelroutekaart. Op deze kaart vind je niet alleen knooppunten, maar ook alles wat nodig is om te genieten van de omgeving. Handig om mee te nemen! Haal de papieren kaart op bij een van de aangesloten ondernemers of print de editie door op de het plaatje hieronder te klikken*.

* in de geopende pagina klik je vervolgens bovenin op het twee icoontje van rechts, naast het kruisje. Je krijgt dan een uitklapvenster waarna je op download klikt.

       


Ga mee met het Maasmeander treintje
of huur een struinrolstoel
Wist je dat er vanaf deze lente een toeristentrein door het gebied van de Maasmeanders rijd? Handig, want zo kun je nog meer van het gebied ontdekken. Daarnaast kunnen bezoekers voor wie een langere route te voet of op de fiets niet haalbaar is, gebruik maken van een ludiek vervoersmiddel: de struinrolstoel. De rolstoel met grote ballonbanden kan zelfs in het struingebied gebruikt worden. Kijk op de pagina voor meer informatie of reserveren?

Anders langs de Maas
Een wandel-, fiets- en struinroute. Het pad is een initiatief van de Maasmeanders en loopt van Cuijk tot Den Bosch. De totale lengte van het tracé is 70 kilometer. Naast het pad is er ook een gids gemaakt met een routebeschrijving en informatie over de historie van het gebied. Langs de route zelf staan informatieborden. De papieren versie van de gids is voor €7,50 verkrijgbaar bij de VVV Noordoost-Brabant, VVV Oss en via de Maasmeanders.

Download of blader door de digitale versie. Of kies een van de andere vele mooie fietsroutes, motor toertochten of wandel-en skeelerroutes die dit gebied te bieden heeft.


Land van Ravenstein
In het Land van Ravenstein wandel je in een open, landelijk gebied met smalle asfaltweggetjes en groene graspaden. Wanneer je de hele ronde van zestien kilometer aflegt, verken je de uiterwaarden van de Maas. Kies de korte route van negen kilometer als je liever rustig wilt wandelen en rondkijken in oude dijkdorpjes. Download de route of bekijk de site van Wandelnet voor meer routes.

Dorp aan de Rivier Wandelroute
De Dorp aan de Rivier Wandelroute is gebaseerd op het gelijknamige boek van Antoon Coolen en een herinnering aan een stuk cultuurhistorie in Lith. Als wandelaar kun je de vijf kilometer lange route volgen door middel van een wandelgids. Verkrijgbaar voor €2,- bij Kunstcafé de Artist aan de Kerkstraat in Lith. In de gids vind je niet alleen citaten uit het boek van Antoon Coolen, maar ook verdiepende informatie over bezienswaardigheden in Lith. Bovendien kun je de Dorp aan de Rivier Wandelroute volgen via een app op je mobiele telefoon.