Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  Ga mee met de toeristentrein of huur een struinrolstoel

Ga mee met de toeristentrein of huur een struinrolstoel

In het gebied van de Maasmeanders is zo veel te genieten. Wil je alles meemaken, dan heb je heel wat kilometers af te leggen.Met de toeristentrein kom je werkelijk overal. Het treintje rijdt over de dijken, door de smalle straatjes van Megen en Ravenstein of door weidse landschappen. Het kan zelfs mee op de pont naar de andere kant van de Maas.

Het treintje is gedurende het gehele jaar te huren. Een wagon is voor een paar uurtjes te reserveren, maar ook een hele dag cruisen met de chauffeur is mogelijk. Het treintje kan via een van de bij ons aangesloten bedrijven gehuurd worden. Een startpunt bij diverse Maasmeander ondenemingen, wordt afgestemd bij de verhuur.

De trein rijdt door middel van een tractor die als locomotief dient. Hij is rolstoeltoegankelijk en biedt plaats aan maximaal 40 personen (max. 20 personen per wagon). Gezinnen, wandelaars, fietsers en zelfs grote groepen passen er moeiteloos in. Onderweg kom je via de informatieschermen of een eventuele gids alles te weten over het gebied van de Maasmeanders. En tussendoor zin in een kopje koffie of lekkere lunch? Laat je dan naar een van onze aangesloten ondernemingen rijden.

Reserveren
Je kunt het treintje reserveren voor een uur, maar een hele dag is ook mogelijk. De eerste twee uur bedraagt €150,- Daarna wordt voor elk extra uur €75,- per uur gerekend.
De opstapplaats kan plaats vinden bij elke ondernemer die bij de stichting Maasmeanders is aangesloten. Bekijk hier alle mogelijke startlocaties. Wil je vertrekken vanaf een andere locatie? Geen probleem. Bij een startplaats vanaf een niet Maasmeanderlid vragen wij €25,- voorrijkosten.


Meer weten? Download de folder of neem contact op via 0412 - 49 22 17 voor informatie over de beschikbaarheid en de prijzen.

   
* De Maasmeanders toeristentrein draagt bij aan een vitaal, mooi en schoon land voor alle inwoners en bezoekers. Met dank aan de onderstaande partijen
voor de financiële steun die de trein mogelijk maken.

                                                       

Huur een struinrolstoel

De struinrolstoel is er speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking waarvoor een langere fiets- of wandelroute niet haalbaar is. Met onze struinrolstoelen kunnen ook zij nu het Brabantse gebied verkennen én beleven. Deze struinrolstoel met de naam ‘Jutter Wombat’ heeft grote ballonbanden en is daardoor ideaal om op onverharde paden en ruw terrein te rijden. Zo kunnen mensen die slecht ter been zijn samen met valide mensen op plaatsen komen die anders niet bereikbaar zouden zijn. Een ritje met deze struinrolstoel over bosgrond, klei of zand is een belevenis op zich! Ga waar je maar wilt gedurende een halve of een hele dag. Er zijn twee struinrolstoelen beschikbaar die je kunt afhalen bij infopunt Keent - Brabants Landschap.Je huurt een struinrolstoel voor maar €6,75,- per halve dag. Ook is het mogelijk om af te spreken dat je de speciale stoel vanaf een andere plaats ophaalt. Om teleurstelling te voorkomen is het aan te raden vooraf te reserveren.

Voor reserveringen kun je contact opnemen met Wim Hoezen via 06 - 53 15 18 91 of wim.hoezen@maasmeanders.nl