Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Beleef het gebied...


Beleef het gebied...

De wereld ligt voor ons open. We reizen steeds vaker en verder. Maar we vergeten gelukkig de mooie plekken dicht bij huis niet. Want ook in onze achtertuin kunnen we op avontuur. Denk aan funshoppen bij lokale ondernemers. Producten proeven, rechtstreeks van het land. De drukte van het stadsleven ontvluchten in het buitengebied. Wil je dit echt goed aanpakken? Kom dan naar de natuur, cultuur en het water in dit prachtig stukje Nederland.

Natuur
Natuurliefhebbers halen hun hart op in het veelzijdige landschap aan de Maas. Maak een indrukwekkende wandeling in het struingebied langs het water. Loop over de klei, door kuilen en langs akkers, terwijl een zwerm ganzen voor je uitvliegt. De uitgestrekte polder beleef je het beste op de fiets. Maak een tocht langs maisvelden en weiden vol grazende koeien. Proef er letterlijk wat de natuur te bieden heeft na een pluksessie in een boomgaard. Of snuif de zuivere buitenlucht op tijdens een ontspannende boswandeling. Ontdek deze tips zelf:
• struingebied
• natuurgebied De Maashorst


Cultuur
Dompel je onder in de rijke historie van het gebied. Waan je terug in de Romeinse tijd in de pittoreske kerkdorpjes. Herleef de Middeleeuwen in de vestingsteden Megen, Ravenstein en Grave. Bewonder de monumenten Klooster Bethlehem in Haren of de Oude Pastorie in Macharen. Ook de Maas heeft door de eeuwen heen haar sporen nagelaten. De sluizen en rivierdijken vertellen het luisterrijke verhaal van de waterlinie. Sluit af met een bezoek aan de stad Oss waar het industriële verleden nog volop zichtbaar is. Cultuur van alle tijden! Ontdek deze tips zelf:
Kasteel van Oijen
• vestingsteden Megen, Ravenstein en Grave


Water
De grote trekker blijft toch het water van de rivier. Als altijd stromend middelpunt tussen de ongerepte natuur en de vele menselijke schatten kronkelt hier sinds jaar en dag de Maas. Bepalend voor het landschap, maar zeker ook voor de beleving van dit gebied. Spelen op het strand, een duik in het water van een rustige Maasarm, met fluisterboot langs de oevers of actief wakeboarden en zeilen. Bewonder jij het water van een afstand of kom je liever zelf in actie? Waar je ook voor gaat: genieten van het water is hier gegarandeerd. Ontdek deze tips zelf:
• jachthaven en recreatiecentrum Maaspark De Lithse Ham
• zwembad De Kriekeput


Beleef het gebied...