Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Bourgondische kijk op de dijk!


Bourgondische kijk op de dijk!

Op de dijk rond de Maas bevinden zich leuke én lekkere adresjes zo bewijst de fietsroute ‘Een Bourgondische kijk op de dijk'. Dit is een van de 140 fietsroutes van Happen en Trappen, waarin een aantal Maasmeander ondernemers naar voren komen.

Combinatie van fietsen en dineren
1 fietsroute, 5 restaurants, 5 gangen: dat is het idee. Een dagvullende activiteit waarbij het natuurschoon de groene draad vormt. Een afwisselende route langs de Maas in het schitterende grensgebied van Brabant en Gelderland. Een rondleiding met gids voert je door diverse smalle straatjes en langs een mooi polderlandschap met kaarsrechte bomen voert je langs diverse plekken. De route begint in het pittoreske vestingstadje Ravenstein. Via het pondje van Maasbommel verlaat de route Brabant en gaat verder in Gelderland.

Cultuur
Adembenemend mooi zijn de verschillende vormen van emaillekunst in het museum voor vlakglas- en emaillekunst. Een echte aanrader!

Culinair
Onderweg kun je bij diverse gelegenheden aanschuiven voor een lokale lekkernij; bij terras Effe zitte een smaakvolle quiche en bij de Speciaalbierbrouwerij Oijen een smakelijke soep.

Het arrangement kost € 37,50 (exclusief drankjes). De activiteit is geschikt voor zowel kleine als grote groepen.
Klik hier meer informatie.


Bourgondische kijk op de dijk!