Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Brabants lekkerste Bier prijs voor Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein


Brabants lekkerste Bier prijs voor Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein

Het biertje ‘Bastion’ van Wilskracht Stadsbrouwerij uit Ravenstein is verkozen tot Brabants Lekkerste Bier, tijdens het Historisch Bierfestival in Hilvarenbeek. Het festival werd voor het tweede jaar op rij verzorgd door drie Brabantse kranten, in samenwerking met de Hilvarenbeekse Museumbrouwerij De Roos.

Wilskracht
Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein brouwt op ambachtelijke wijze lokaal bier in het bijgebouw van Molen De Nijverheid. Naast de brouwerij is er een proeflokaal waar ze rondleidingen en proeverijen verzorgen en een mooi terras. De brouwerij is ook een ambachtelijke en streekproductenwinkel. Producten uit de regio, food zowel als non-food, worden op een bijzondere plek verkocht. De kwaliteit, maar ook weten waar je aankoop vandaan komt, is belangrijk voor de moderne consument. Wilskracht wil ook een bijdrage leveren aan de profilering van Ravenstein als nijverheidsstad, een bijdrage aan de zorg voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een bijdrage aan toerisme en recreatie in de regio.

Speciaalbier
De oprichters Wil van Haren en Wil Princen willen vooral lekkere speciaalbieren brouwen. Bieren die gemaakt zijn om te genieten. Smaak, geur en het gevoel van een kwaliteitsproduct. Een bier dat je in goed gezelschap drinkt om puur van te genieten. Het winnende biertje ‘Bastion’, dat verwijst naar de vesting Ravenstein, is een tripel van 8,6 procent. Drie moutsoorten worden gebruikt, terwijl sinaasappel en koriander de receptuur afmaken. 'Uitgebalanceerde smaak en aroma', oordeelde de zevenkoppige jury. 'Dit bier is perfect rond.'

Stadsbrouwerij Ravenstein is geopend voor bezoekers op vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 13 tot 18 uur. Het bier staat koud, dus kom het zelf proeven!


Brabants lekkerste Bier prijs voor Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein