Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > De Oude Maas: van kinderfeest tot bedrijfsuitje


De Oude Maas: van kinderfeest tot bedrijfsuitje

Speelparadijs Pannenkoekenhuis De Oude Maas in Macharen is een onovertroffen speelplek voor kinderen van nul tot twaalf jaar. Maar er is meer. De Oude Maas is uniek in het feit dat je er méér dan een pannenkoek of snack kunt eten. De uitstekende keuken en vele andere mogelijkheden maken de locatie óók bij uitstek geschikt voor een personeelsfeest of ander bedrijfsuitje.

Er is nog méér dat De Oude Maas enig in zijn soort maakt: of je nu lekker komt eten of ’s middags een drankje komt doen; spelen is bij De Oude Maas gewoon gratis. Vind je weg door de apenkooi, worstel je door spinnenwebben of door het spannende moeras met krokodillen, op weg naar de ballenbak… De Oude Maas kan tot wel 150 kinderen verwelkomen.“Ik heb niet eens gemerkt dat ik de kinderen bij had”, is een veelgehoorde opmerking. Toch een beetje honger gekregen? Dan is er voor de kinderen genoeg keuze aan kindergerechten. Het maakt De Oude Maas ideaal voor een kinder- of verjaardagsfeest. Je kunt er je eigen cakejes pimpen, als jarige je eigen pannenkoek bakken.

Kinderfeestjes zijn ook uit te breiden met bijvoorbeeld een workshop schminken. Voor de oudere kinderen is er een stoer feest mogelijk met handboog- en blaaspijpschieten.“We maken het nooit té druk. Kwaliteit blijft voorop staan”, zegt gastheer Wilfried Vink.

Zeven dagen open
De succesformule maakt dat De Oude Maas zeven dagen per week open is. Op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 14.00 uur, de andere dagen al vanaf 10.00 uur. De Oude Maas is elke dag tot 20.00 uur geopend. Tijdens regionale schoolvakanties maken ze het nóg bonter en is het speelparadijs elke dag open vanaf 10.00 uur. Voor grotere groepen worden desgewenst ook buiten de openingsuren de deuren open gezet. Er is een ruimte met uitzicht op de speelhal, terwijl boven de speelhal op een flatscreen naar sportwedstrijden gekeken kan worden. Ideaal tijdens een Eredivisiewedstrijd, een EK, WK of gedurende de Olympische Spelen. Gaat het om de bovenruimte: Deze is omgetoverd tot Game & Lounge ruimte. Met o.a. airhockey, tafelvoetbal en flipperkasten kunnen de kinderen zich nog meer vermaken of even loungen in een van de zitzakken voor de tv. Natuurlijk worden daar ook de eredivisiewedstrijden en andere sport evenementen. Het restaurant biedt plaats aan maar liefst 130 personen. En er kan veel. Zo is er een seizoensmenu, met gerechten die samengesteld zijn door de eigen chef-kok. Wie niet kan kiezen uit één van de honderd pannenkoeken, haalt ongetwijfeld zijn hart op aan de huisgemaakte varkenssaté, de spareribs van de grill of de biefstuk van de haas. Of de Noorse salade. Tijdens een bedrijfsfeest of ander evenement kan ook een warm of koud buffet ingericht worden.

Sinterklaas en Kerst
Op de website en Facebook pagina worden evenementen aangekondigd. “De moeite waard om regelmatig te checken; er valt hier voortdurend voldoende te beleven”, zegt Wilfried Vink. “Ook de locatie is prachtig: het Ossemeer vlakbij nodigt uit tot een wandeling. Of boek een arrangement met het Maasmeander Treintje.” Op woensdag 25 november komt Sinterklaas met enkele van zijn Pieten tussen 14.00 en 16.00 uur naar De Oude Maas. Er gebeuren dan allerlei spannende dingen en kinderen kunnen natuurlijk met de Goedheiligman op de foto. Tijdens Kerstmis is het ook goed toeven in Macharen. Op eerste kerstdag is er een speciaal kerstmenu, zodat de ouders heerlijk kunnen genieten en de kinderen lekker kunnen spelen. Ook de Kerstman komt op bezoek. Op tweede kerstdag is er weer de normale menukaart.

Bron: Bedrijvig Oss | november 2015


De Oude Maas: van kinderfeest tot bedrijfsuitje