Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Langer genieten...


Langer genieten...

We gaan weer op vakantie in eigen land. Met vernieuwde blik op zoek naar bijzondere plekken. Beperk jezelf niet tot enkele highlights tijdens een dagprogramma maar kom hier even wonen. Proef de omgeving, de sfeer, de mensen en de gastvrijheid. Vakantie in het Maasmeandergebied betekent nog langer genieten. Langs, op en over de Maas.

Overnachten
Er gaat niets boven wakker worden in een nieuwe omgeving. In het gebied van de Maasmeanders zijn talloze mogelijkheden. Van sfeervolle tent tot comforthotel; één ding hebben ze gemeen: je komt er thuis. Word wakker in je nostalgische masterbedroom met de geur van verse koffie die al voor je klaarstaat. Rits je tent open en laat een nieuwe dag op je inwerken. Tijdens het ontbijt bepaal je in alle rust hoe je je vrije tijd het liefst indeelt. En of je nu kiest voor die idyllische natuurcamping of een knusse B&B: dat lekkere bed staat vanavond gewoon weer voor je klaar. Onze tips:
B&B de Nostalgie
Motel Koolen: Van Gogh arrangement

Eropuit
Voor wie er graag op uit trekt, met of zonder voertuig. Het Maasmeandergebied is altijd een uitstekende uitvalsbasis. Leer het gebied op je gemak kennen tijdens een meerdaags verblijf. Met 550 kilometer aan wandelpaden is er altijd wel een bijzondere route in de buurt. Voor een mooie impressie volg je bijvoorbeeld de kronkels van de Maasdijk tussen Megen en Ravenstein. Uitkijkend over kerkdorpen, polders en uiterwaarden. Met de motor of auto ben je in mum van tijd in Den Bosch of Nijmegen. Onderweg geniet je van de omgeving, daar kun je zeker van zijn. Onze tips:
• historisch Nijmegen
• bourgondisch Den Bosch

Oversteken
Benieuwd geworden naar de andere kant van het water? Steek dan de rivier vooral eens over. Want aan de overkant vind je nog meer leuke adresjes en mooie
plekjes. De Gelderse en Brabantse oevers zijn met elkaar verbonden door verschillende veerboten. Vraag naar de speciale overtochtkaartjes bij je gastheer of gastvrouw. Zo kun je grenzeloos genieten. Niet alleen gemakkelijk, maar ook nog eens erg leuk. Neem dus vooral de tijd om beide provincies aan te doen tijdens jouw verblijf. Onze tips:
Maasveren
• kerkdorp Alphen


Langer genieten...