Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Lekkers van de streek


Lekkers van de streek

Het aanbod van streekproducten in dit gebied is groot. Van groenten en graan tot paddenstoelen en cranberries. Stuk voor stuk eerlijke producten, vers van het land. Nog beter worden ze wanneer restaurateurs ze verwerken in hun gerechten.

Eeterij ‘bij ons op den dijk’
Eeterij ‘bij ons op den dijk’ kijkt prachtig uit over de Maas en heeft een gezellige huiskamersfeer. Je smult hier van heerlijke wildgerechten uit onze eigen polder. Zo komt het lamsvlees en de lamsrack op ons menu uit deze regio. Of kies eens voor haas, gans, eend, duif of hert. Aan de juiste bereiding van deze lokale producten besteden we veel aandacht. Kom eens langs en ervaar hoe lekker dat is.

Bierbrouwerij Oijen
Een oude boerderij aan de Maas, omgedoopt tot bierbrouwerij en restaurant. Waar we in de Brabants bourgondische keuken werken met veel verse ingrediënten. En dat proef je! Terwijl de koks zich uitsloven, kan je er genieten van het landleven. We serveren lunch of diner à la carte maar bieden ook verschillende groepsmogelijkheden. Naast onze Maashorstbieren en streekbieren uit Oijen serveren we gerechten met producten van o.a. bakker van Berkom en Venezia.

Restaurant Buitengewoon
Buitengewoon gebruikt al jaren verse ingrediënten uit de regio. Vanwege de kwaliteit en omdat we het verhaal achter onze producten willen kennen. We hechten waarde aan een goede relatie met onze producenten. Niet voor niets was ons restaurant één van de eersten met verschillende kazen van Boer Spierings. Onze leerling-koks hebben in de kaasmakerij zelfs hun eigen kaas gemaakt. Dan zie je immers pas echt hoe puur dit streekproduct is en waarom we ervoor kiezen!

City Hotel
Het City Hotel is een modern, viersterren hotel in hartje Oss. Centraal gelegen voor zakelijke gasten, maar ook het ideale startpunt voor een verfrissende fietstocht door de natuurrijke omgeving. In ons Restaurant La Couronne en onze Brasserie De Serre is het puur genieten. Voor de culinaire creaties worden diverse streekproducten gebruikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de McCity? Een moderne versie van de hamburger, gemaakt van kwaliteitsrundvlees uit de Osse wei.

’t Veerhuis
In het Restaurant, de Serre of op het terras met schitterend uitzicht over de Maas; we laten onze gasten graag genieten van onze gerechten. Allemaal heerlijkheden waar wij in ’t Veerhuis uiterste zorg en aandacht aan besteden. Op de steeds wisselende en zeer gevarieerde kaart, krijgt ieder seizoen een speciale attentie. Steeds met fijne streekgebonden producten. Van Amaltura geitenkaas uit Haren tot sukadelappen van runderen uit de Ravensteinse uiterwaarden.

Tip voor tussendoor:
Ook vers van de streek: heerlijke zoete kersen die je beslist moet proeven! Van juni tot en met augustus zijn ze dagelijks te koop bij Kersenbedrijf Strik-Basten in Alphen. “We zijn een echt familiebedrijf. Samen met onze 12 kinderen werken wij aan de beste kwaliteit! Onze kersen groeien aan laagstambomen onder een overkapping. Zo gaat dat tegenwoordig. Op verzoek vertellen we je in de bloeiperiode (april - mei) graag over de kersenteelt anno 2015.” aldus Peter en Tonny Strik-Basten.

Benieuwd naar nog meer leuke adressen? Onze leden bieden het. Bekijk het complete aanbod.


Lekkers van de streek