Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Maasmeanders verhuurt struinrolstoelen


Maasmeanders verhuurt struinrolstoelen

In het Maasmeander gebied kun je vanaf begin juni een speciale struinrolstoel huren: de ‘Jutter Wombat’. Dit is een rolstoel met grote banden, geschikt voor ruw natuurterrein waar met een gewone rolstoel niet te komen is. Ideaal voor mensen met een lichamelijke beperking waarvoor een wandelroute niet haalbaar is. Hierdoor kunnen zij het Maasmeander gebied ook verkennen én beleven. De struinrolstoelen zijn te huur via Maasmeanderondernemers in het gebied.

Introductie
Op woensdag 10 juni worden de struinrolstoelen in vakantiepark Herperduin, Schaijkseweg 12, Herpen geïntroduceerd. Om 15.00 uur vindt er een feestelijke introductie plaats. Hierbij zal de 11 jarige Demi Ansems, van de stichting Aktie-Fix, een ritje met de stoel maken door het gebied van de Herperduin. Daarna krijgen anderen de gelegenheid om de rolstoel uit te proberen.

Struinen door de uiterwaarden
Door de enorme ballonbanden is de rolstoel licht voort te bewegen door de meest uiteenlopende landschappen, onverharde (bos)paden en ruw terrein. Ook een ritje over het losse zand van de duinen is een belevenis op zich! Op deze manier kunnen mensen die slecht ter been zijn samen met valide mensen op plaatsen komen die anders niet bereikbaar zouden zijn. Maar niet alleen in het voorjaar kun je gebruik maken van deze speciale rolstoel, ook in het najaar is de struinrolstoel te huur om eens lekker uit te waaien.

Zelf een struinrolstoel huren?
Er zijn twee struinrolstoelen beschikbaar die men kan afhalen bij vakantiepark Herperduin of de Lithse Ham. Hier kunnen volwassen én kinderen gebruik van maken. De huur bedraagt €6,75,- per halve dag. Om teleurstelling te voorkomen is het aan te raden vooraf te reserveren. Meer informatie kun je vinden via de blauwe button op de homepage.


Maasmeanders verhuurt struinrolstoelen