Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Meer wandelaars verleiden om ons gebied te ontdekken


Meer wandelaars verleiden om ons gebied te ontdekken

Met trots laten wij weten dat de Stichting zich voor een periode van drie jaar heeft aangesloten bij het Wandelnet. Aansluiting betekent in elk geval dat de route 'Anders langs de Maas' op de website van het Wandelnet wordt geplaatst.

'Anders langs de Maas' is een middellange afstandsroute van ongeveer 70 km. Het pad loopt van 's-Hertogenbosch, via Oss en Ravenstein naar Cuijk. Deze route kan uitstekend in delen worden gelopen door de aanwezigheid van steden als 's-Hertogenbosch, Oss en Nijmegen. Door de aanwezigheid van NS-Stations zijn deze plaatsen uitstekende startpunten voor zowel één, twee- of driedaagse wandel- of struintochten langs een van de mooiste streken van Brabant. Gedurende alle seizoenen is er wel wat te beleven. Onze ondernemers staan klaar om je te voorzien van een hapje, een drankje, overnachtingsmogelijkheden of voor andere vormen van ontspannen of recreëren.

Historie
Op de route langs de dijk passeer je ruim twintig woonkernen waar het vaak lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. De eeuwenoude vestingstadjes Megen, Ravenstein en Grave, de oorspronkelijke Romeinse nederzetting Cuijk en het dorp aan de rivier Lith kunnen net als alle andere dorpjes en gehuchten parels worden genoemd. Al deze landelijke maasdorpen met hun rijke historie hebben elk hun eigen bekoring en eigen waarde.

Natuur
Al deze woonkernen worden afgewisseld met (groei)briljanten aan de ketting : de natuurwaarden. Restanten van oude dijkdoorbraken, in de vorm van wielen, afgesneden Maasmeanders en talrijke poelen hebben zich ontwikkeld tot natuurgebieden van belang.

Nieuwsgierig?
De route is in boekvorm uitgegeven waarin ook de geschiedenis van het gebied beschreven wordt. Je kunt het hier bestellen of downloaden.
Of kijk voor meer informatie op: www.wandelnet.nl


Meer wandelaars verleiden om ons gebied te ontdekken