Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Nieuw: Happen & Stappen route ‘Langs de oevers van de Maas’


Nieuw: Happen & Stappen route ‘Langs de oevers van de Maas’

Op vrijdag 12 juni a.s. zal om 15.30 uur de officiële aftrap van deze route plaatsvinden bij Brouwerij Oijen (Oijense Bovendijk 61, Oijen). De feestelijke openingshandeling wordt verricht door Frank den Brok, Toerisme wethouder gemeente Oss. Het programma duurt tot 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Met de Happen & Stappen route ‘Langs de oevers van de Maas’ wandelt u door het mooie Maasmeander gebied. Een dag of dagdeel wandelt u een schitterende route, van 8 kilometer, waarbij u onderweg stopt bij verschillende horecagelegenheden voor koffie met iets lekkers en een lunch met drankje.

Op de dag dat u gaat wandelen, meldt u zich ’s ochtends tussen 10.00 en 13.00 uur bij een van de startpunten naar keuze:

Macharen
De Oude Maas in Macharen. Op deze bijzondere locatie wacht u een prachtig uitzicht over een uitgestrekt landschap. Bij Pannenkoekenhuis ‘De Oude Maas’ wordt u getrakteerd op een Brabants lekkernij. Vervolgens start de wandeling over de Maasdijk met dijkweggetjes en bospaden. Via een laan met statige lindebomen bereikt u Oijen.

deelnemend restaurant
Pannenkoekhuis “De Oude Maas”
Ossestraat 11 Macharen
0412-647890
www.deoudemaas.nlOijen

Het dorp Oijen ligt op een bijzondere plek in een bocht van de Maas. De naam verwijst naar de ligging, want ‘ooi’ betekent namelijk ‘wat bij het water ligt’. In Oijen wordt je welkom geheten bij Brouwerij Oijen. Geniet daar van een heerlijk zelfgemaakt biertje of proef een van de streekgerechten.


deelnemend restaurant
Brouwerij Oijen
Oijense Bovendijk 61 Oijen
0412-492217
www.speciaalbierbrouwerij.nl


Nieuw: Happen & Stappen route ‘Langs de oevers van de Maas’