Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Nieuwe wandelroute: Land van Ravenstein


Nieuwe wandelroute: Land van Ravenstein

Wie kennis wil maken met de lange afstandswandelpaden kan een route volgen uit de serie NS-wandeltochten 'van station naar station'. Wandelnet heeft deze samen met de Spoorwegen ontwikkeld. Sinds kort is daar de wandelroute ‘Land van Ravenstein’ aan toegevoegd. Met begin- en eindpunt station Ravenstein. Een wandeling van zo'n 9 tot 16 kilometer, grotendeels over een LAW of Streekpad.

Land van Ravenstein
Met deze NS-wandeling komt iedereen aan zijn trekken. Wil je lekker wandelen en struinen door de uiterwaarden van de Maas?* Loop het hele rondje. Wil je liever rustig wandelen en rondkijken in oude dijkdorpjes? Kies dan de korte route. In het Land van Ravenstein, dat begrensd wordt door de Maas, wandel je in een open, landelijk gebied over smalle asfaltweggetjes en groene graspaden. De route eindigt in het oude vestingstadje Ravenstein met monumenten, kinderstraatjes en gezellige terrassen zoals Restaurant ‘t Veerhuis. Of bezoek het museum voor vlakgas- en emaillekunst of loop even bij het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein binnen!

Tip: steek 's zomers met het pontje de Maas over en bezoek het middeleeuwse Batenburg.

* van juli t/m september zijn de uiterwaarden afgesloten, omdat Natuurmonumenten er stieren laat grazen. De afzetting wordt met bordjes aangegeven. In die periode én bij hoogwater volg je de (verharde) Maasdijk.

Direct route printen en/of downloaden.


Nieuwe wandelroute: Land van Ravenstein