Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Overnachten in de stijl van Vincent van Gogh


Overnachten in de stijl van Vincent van Gogh

Stap op de fiets en ontdek het Brabantse platteland dat Vincent van Gogh zo inspireerde. Fiets letterlijk in zijn voetsporen en ontdek de plekken waar hij met zijn schildersezel stond. Wil je langer genieten? Boek dan een overnachting in een de vakantiebungalows van Vakantiepark Herperduin. Zij bieden een bungalow aan, geheel in de stijl van Van Gogh. Zijn prenten en teksten uit zijn dagboek zijn verwerkt in het interieur. Maandag 29 juni is de bungalow feestelijk geopend door de eigenaren Conny en Rob van Dijk.

Slapen met Van Gogh
Onder het motto ‘Sleeping with Van Gogh’ hebben verschillende ontwerpers overnachtingsmogelijkheden zoals vakantiewoningen, stacaravans en tenten ingericht op een manier die te maken heeft met het werk en leven van de schilder. De artistieke verblijfsaccommodatie in Herpen is een van de vijf Brabantse locaties waar ontwerpers Niels Smeltink en Heidi Otten aan de slag gingen.

"Toen wij een tijdje geleden het verzoek kregen om mee te werken aan dit project, was ik direct enthousiast", vertelt Conny van Dijk.

Bloesem aan de wand
Bij binnenkomst in de Van Gogh bungalow op vakantiepark Herperduin springt als eerste de muurschildering van het schilderij 'Amandelbloesem' in het oog. Maar ook 'De Aardappeleters' op het tafelblad en de teksten van Vincents brieven, die hij aan zijn broer schreef, in de slaapkamer voeren je mee in zijn wereld.
Benieuwd? Bekijk hier de video.

Conny is blij met het eindresultaat. "Het was een flinke verbouwing, maar het is een heel mooi geworden. De sfeer is tot in het kleinste detail verwerkt. Dit is een echte uitschieter voor ons park."

Zelf ervaren?
Belangstelling voor een overnachting in een van de fraaie Vincent van Gogh bungalow? Boek dan een speciaal Van Gogh arrangement via de website. Dit arrangement bestaat uit twee overnachtingen met ontbijt, entree voor de Van Gogh exposities en een speciale fietskaart.

 Overnachten in de stijl van Vincent van Gogh