Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Tweede prijs voor Maasmeanders


Tweede prijs voor Maasmeanders

Dinsdag 3 november is de award voor veelbelovend toeristisch samenwerkingsverband uitgereikt tijdens de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg. Stichting de Maasmeanders was een van de drie genomineerde organisaties voor deze award en haalde hierbij de tweede plaats.

Beste initiatief in toeristische samenwerking
De Toeristisch Samenwerkingverband Award Pleisureworld wil de professionalisering in de gastvrijheidseconomie ondersteunen. De uitreiking van de award voor het beste initiatief in toeristische samenwerking werd voor de eerste keer gehouden. Criteria waarop getoetst werd waren nieuwheid, originaliteit, marktpotentie, commerciële onderbouwing en de aansluiting op trends en maatschappij.

De genomineerden
Naast de Maasmeanders waren ‘Het Camping en Bungalow Overleg Twente’ en projectgroep ‘Ontspannend van Aa tot Hunze’ genomineerd. Hoofdredacteur van Recreatie & Toerisme en tevens juryvoorzitter Marc Gerlings: “De drie genomineerden laten zien dat ze creatief zijn en met veel ondernemerschap, zowel vanuit bedrijfsmatige als vanuit beleidsmatige visie tot innovatie, tot versterking en betere marketing komen. Je ziet bij de krachtige voorbeelden dat niet alleen de onderlinge verbindingen steviger worden maar dat de resultaten overduidelijk de winst van samenwerking aantonen. Dit zal velen in deze sector en daarbuiten inspireren.”

En de winnaar is…
Aan het einde van de middag werd onder tromgeroffel de winnaar van de award bekend gemaakt. Ontspannend van Aa tot Hunze mocht uiteindelijk de award in ontvangst nemen en de Maasmeanders behaalde de tweede plaats. “Sterk van Maasmeanders is de durf om het kaf van het koren te scheiden en het proces te professionaliseren. De groep ondernemers in dit netwerk groeit. Ook professioneel resultaatgericht gedrag lokt ook bereidwilligheid uit om bij de groep voorlopers te horen.” aldus Gerlings.

Als stichting zijn wij trots op de tweede plaats. Daarnaast feliciteren wij ‘Ontspannend van Aa tot Hunze’ met het winnen van de award. Ook wil de Maasmeanders als stichting de organisatie van de wedstrijd bedanken voor de mogelijkheid van deelname en mooie woorden.


Tweede prijs voor Maasmeanders