Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Alletaartje


Verhalen over de Maas: Alletaartje

“Patisserie en chocola zijn al jaren mijn passie. Het begon met het bakken van taarten voor vrienden en familie,” vertelt Harry van der Heijden, eigenaar van Alletaartje. Sinds juli 2012 is zijn grote hobby zijn werk geworden. Als banketbakker maakt hij klein gebak, cupcakes, koekjes, bonbons,  themataarten en bruidstaarten voor particulieren en diverse horecagelegenheden in Oss. Maar wist je dat je bij Alletaartje ook zelf de bakker in je naar boven kunt laten komen?

Kinderfeestjes en workshops gewoon thuis
“Naast het zelf maken en decoreren van mijn gebakjes, vind ik het ook leuk om mijn kennis over te dragen. Ik merk dat mensen tegenwoordig weer willen bakken. Wellicht dat het tv-programma ‘Heel Holland Bakt’ hieraan heeft bijgedragen. Bakken is een trend! Daarom geef ik verschillende bakworkshops, voor kinderen en volwassenen. Maar ook kinderfeestjes met als thema ‘taartjes, cupcakes of koekjes versieren’ of kinderen zelf een heuse high tea laten maken zijn tegenwoordig helemaal hip,” zegt Harry enthousiast. Het unieke van Alletaartje is dat mensen niet naar een locatie gaan om een workshop of feestje te vieren, maar dat Alletaartje met al zijn benodigde bakspullen bij je thuis komt. Harry: “Kinderen krijgen allemaal een bakkersmuts, daarna gaan ze aan de slag met het versieren van hun eigen cupcakes of taart. Dit kan met figuurtjes van fondant die zij zelf uitsteken en met snoepjes. Uiteraard doe ik het voor, waarbij ik benadruk dat het heel netjes kan… maar vaak is het gewoon lekker kliederen!”

“Onlangs heeft mijn dochter haar verjaardagfeest gevierd met tien vriendinnen, die elk een mooie taart hebben gemaakt. Echt ideaal, doordat Alletaartje naar je toe komt, kun je thuis je eigen kinderfeestje houden! Ook weet Harry kinderen te inspireren om er iets bijzonders van te maken; van prinsessentaart tot een mini bruidstaart afgewerkt met klassieke roosjes van marsepein. Het was een geslaagd feest!” zegt Andre van Echteld.

Eetbare kunstwerkjes
Alletaartje weet jong en oud te inspireren en maakt van iedereen een bakker! “Tijdens de workshops geef ik eerst uitleg over vullingen, de mogelijkheden en basistechnieken. Daarna gaan de deelnemers aan de slag om een taart te vullen met banketbakkersroom en jam. Het taartje smeren ze af met botercrème. Tot slot wordt de taart naar eigen fantasie versierd met behulp van alle mogelijke gereedschappen: uitstekers, kleurtjes en alles wat verder nodig is om van de taart een waar kunstwerk te maken,” zegt Harry. Hij zorgt ervoor dat iedereen zijn creativiteit de vrije loop kan laten. Iedere taart wordt samen ontworpen en krijgt daardoor een totaal eigen karakter. Uiteindelijk is geen enkele taart hetzelfde! Harry: “Het is fijn als iedereen het naar zijn zin heeft en dat ik mijn passie met de deelnemers kan delen. Binnen een paar uur maak je dan zelf wat lekkers. Aan het einde is iedereen trots op hun eigen gemaakte gebak wat ze mee naar huis mogen nemen. ‘Wat zonde om op te eten…’ is een vaak gehoorde reactie als ouders hun kind komen ophalen en het eetbare kunstwerkje zien.”

Zelf eens proberen?
Bezoek de website van Alletaartje voor meer informatie:
www.alletaartje.nl

      


Verhalen over de Maas: Alletaartje