Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Bed & Breakfast De Oude Pastorie


Verhalen over de Maas: Bed & Breakfast De Oude Pastorie

Macharen? Het Utrechtse horecakoppel Christa de Langen en Paul Reizevoort had nog nooit van het dorp gehoord. Maar ze vielen als een blok voor De Oude Pastorie, een prachtig bewaard gebleven pand met authentieke details waar zij sinds kort een Bed & Breakfast in runnen. 

Aansprekende naam
Al bijna 200 jaar worden er gasten in de prachtige woning met de aansprekende naam De Oude Pastorie, begroet. In de tijd dat het nog een pastorie was, door de pastoor. En later door de vorige eigenaren van de Bed & Breakfast met hun galerie en theetuin. En sinds mei heten de trotse eigenaren Christa en Paul je welkom. “Het is een droom die uitkomt! Wij hebben allebei een horeca-hart en geven veel om gastvrijheid, dus wat past er beter bij ons dan deze geweldige uitdaging!”, zegt Christa enthousiast. Ook hebben ze beiden voor- en achter de schermen ervaring opgedaan. Zo heeft Christa Hotel- en Event management gestudeerd en later als event- en weddingplanner op diverse landgoederen en in een 5-sterren hotel gewerkt. Haar vriend Paul deed zijn ervaring op als chefkok, bedrijfsleider en is momenteel werkzaam als Food & Beverage manager van de horeca bij Landal. Samen vormen zij het enthousiaste team dat van elk verblijf een echte beleving en een mooie herinnering wil maken.

Droom wordt werkelijkheid
Het authentieke woonhuis laat zich niet makkelijk beschrijven. Dat heeft alles te maken met de combinatie van oneindige mogelijkheden, zowel binnen als buiten. Het voorhuis is gebouwd in 1834 en kijkt aan de voorzijde uit op een grote tuin met bordes. Het bijgebouw, nu koetshuis, creëert samen met het voorhuis als het ware een riante binnentuin waar het heerlijk toeven is. Paul: “Zowel de ligging als de tuin die grotendeels fraai ommuurd is, maken veel diverse evenementen mogelijk.” Christa vult aan: “We waren al langer bezig met onze eigen B&B en bij dit pand hadden we allebei een ‘dit is het-gevoel’. Hier komt alles samen: waterrecreatie, de natuur en bourgondische Brabantse gezelligheid. Een ideale omgeving voor een weekendje of langer weg!”

"Tijdens ons fietsweekend bleek De Oude Pastorie een fantastische plaats om te verblijven: heerlijk rustig, sfeervol gebouw, prachtig gerenoveerde kamer, comfortabele badkamers, top-ontbijt met alles erop en eraan en charmante gastvrouw!’’

Full experience
Eenmaal voorbij de poort betreed je een prachtig domein met een grootse binnentuin. Op het perceel werden voorheen regelmatig concerten gehouden en ook de theetuin valt in de smaak bij gasten. Christa en Paul zijn van plan om meerdere evenementen op hun terrein te laten plaatsvinden; high-teas, lunches of barbecues met producten uit de streek. Christa: “Het is leuk om onze gasten te laten zien waar onze producten vandaan komen.” Maar ook vergaderingen, trouwerijen of andere vieringen behoren tot de mogelijkheden.

Warme sfeer
De Bed & Breakfast heeft vier gastenkamers die je afzonderlijk kunt boeken. Meerdere slaapkamers beschikken over ieder een eigen design, een bedstede, vaste kastruimte en altijd verse bloemen. Ook is het mogelijk om alle kamers te boeken zodat je met vrienden of familie het gehele gebouw in gebruik hebt. Daarnaast is er een riante voortuin, binnentuin, voorkamer en een tuinkamer. Deze laatste ruimte maakt direct verbinding met de grote veranda. Ze hebben na de recente verbouwing alleen de klassieke inrichting verruild voor een romantisch / landelijke tintje. Paul: “De eerste gasten waren enorm enthousiast en de komende weken zit vol. Een fijne start!”

Bed & Breakfast De Oude Pastorie biedt een scala aan voorzieningen voor gezinnen, ouderen, grote gezelschappen of zakelijke gasten. Heerlijk vrij in het hart van het dorp en tegelijk dichtbij een aantal grote steden waaronder Oss, Den Bosch en Nijmegen. Zelf ervaren?

Bed & Breakfast De Oude Pastorie Macharen
Kerkstraat 2 Macharen
06 11 04 27 75
christa@deoudepastoriemacharen.nl
www.deoudepastoriemacharen.nl

   Verhalen over de Maas: Bed & Breakfast De Oude Pastorie