Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Bike Adventure


Verhalen over de Maas: Bike Adventure

Bike Adventure verzorgt, zoals de naam al doet vermoeden, diverse avontuurlijke activiteiten op het gebied van fiets- en wandelsport. Eigenaren Twan en Dorien zijn in 2002 op het idee gekomen. “Fietsen is typisch Nederlands, het is iets wat iedereen kent, kan en leuk vindt. Het unieke aan onze wandel- en fietstochten is dat wij thema’s en spelelementen in onze arrangementen verwerken. Dat zorgt vaak voor hilarisch momenten!”, aldus een enthousiaste Twan.

Een compleet dagje weg…
De specialiteit van Bike Adventure is terug te vinden in het aanbod verschillende fietsen; van toerfietsen, mountainbikes, beachcruisers, steps, BMX, tandem tot hoge bi. Uiteraard mag je ook gewoon je eigen fiets meenemen. Dorien: “Een fietstocht op een oude fiets is natuurlijk bijzonder om te ervaren. Toch maken wij het graag nog nét iets specialer. Mensen kunnen namelijk ook met opdrachten in diverse thema’s of sportief onze tochten aanvullen. Je kunt denken aan tochten met GPS-navigatie en allerlei spel- en outdoor materiaal. Het is allemaal zelf uit te voeren, zonder begeleiding. Wel zorgen wij voor vertrek voor de benodigde materialen en informatie.”

Thema arrangementen
Avontuurlijk, sportief en actief zijn de sleutelwoorden van het bedrijf. Daarom zijn de wandeltochten ook niet bepaald standaard. Twan: “We willen mensen kennis laten maken met het mooie gebied waar wij zitten; cultuur opdoen in vestingstad Ravenstein, de natuur in de Maashorst ontdekken of struinen langs de Maas.” Laat je adviseren over de meeste uiteenlopende routes. Ook kun je je fietstocht uitbreiden met een thema gericht arrangement. “Zo hebben we bijvoorbeeld een ‘adverture tocht’ waarbij teams onderweg allerlei doe, denk en speur opdrachten moet uitvoeren. Bij terugkomst worden alle opdrachten via diverse foto’s  getoond aan de verschillende teams ”, aldus Dorien.

Voor jong en oud
Zowel gezinnen als grote groepen kunnen bij Bike Adventure terecht. Twan: “Elk jaar hebben we iets nieuws in ons programma. Bijvoorbeeld een ‘Piraten tocht’, ‘kisten spel tocht’, ‘racebaan adventure’ en in het voorjaar hebben we nieuwe trendy ‘loop bikes’. Korte spellen waarbij je zintuigen worden geprikkeld. Je mag kijken hoe ver je komt in een ‘limbo’ danswedstrijd, je kunt ervaren hoe technisch je aangelegd bent, je kennis kunt testen in een quiz, tot Oud -Hollands spijkerpoepen… En weer of geen weer, met deze spelshows wordt het altijd een leuk uitje. Bij slecht weer gaan we naar binnen; bij ons op een locatie naar keuze.”

“Wij zijn al verschillende keren bij Bike Adventure geweest; van speurtochten maken tijdens een kinderfeestje tot een actieve middag met het gezin. Doordat alles op maat gemaakt wordt is het altijd een leuk uitje voor kinderen én volwassenen” volgens bezoeker Janneke van Aar.

Zelf eens proberen?
Wil jij eens een verrassend dagje weg met je gezin of actief familie uitje? Ludiek vrijgezellenfeest of juist een sportief bedrijfsuitje om de teambuilding te versterken? Dan ben je bij Bike Adverture aan het goede adres. Neem eens een kijkje op de website welke activiteit bij jou / jullie past.

Koolwijksestraat 15
5373 KB Koolwijk (Herpen)
0412 - 40 40 96
www.bikeadventure.nl

   


Verhalen over de Maas: Bike Adventure