Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Binnenspeeltuin Wamelland


Verhalen over de Maas: Binnenspeeltuin Wamelland

Alweer ruim 15 jaar geleden openden Engelien en Malcolm Heaver als één van de eersten in Nederland, hun binnenspeeltuin in Wamel. Inmiddels heeft Wamelland al duizenden kinderen tot 14 jaar een leuke dag bezorgd in de ruim opgezette speeltuin van 2200 m². En ze zijn voorlopig nog niet van plan daarmee te stoppen!

Volop speelplezier
Toen het echtpaar in 2002 hun bedrijf startte, hadden nog maar weinigen gehoord van een binnenspeeltuin. “Staat er bij jou dan een schommel binnen?”, was destijds een veelgestelde vraag. Engelien: “Omdat wij er vroeg bij waren, konden we het groots aanpakken. Onze zoon van destijds 12 jaar diende als referentie en inspiratiebron. Als hij de toestellen leuk vond, bleek dat ook te gelden voor andere kinderen. Zo ontstond een binnenspeeltuin met een rodelbaan, een 7 meter hoge Power Tower, groot springkussen en een speelconstructie van 6 meter hoog en 3 etages met daarop allerlei obstakels. Maar ook aan de kleinsten werd gedacht. Voor kinderen tot ongeveer 3 jaar bouwden we een aparte ruimte met een ballenbak en glijbanen in het restaurant zodat ouders een oogje in het zeil konden houden.”

Kinderfeestjes en meer
Klanten maken er vaak een dagje uit van het met hele gezin. “De kinderen kunnen lekker spelen en ouders vermaken zich in het restaurant met een magazine of werken nog wat op hun laptop. En wie honger of dorst krijgt, kan genieten van ons uitgebreide lunch- of dinerkaart. Een lekker drankje, broodje carpaccio, zalm of warm vlees: we hebben het allemaal in huis. Maar ook voor een kinderfeestje, familiebrunch of schoolreisje kun je bij ons terecht”, zegt Malcolm. Inmiddels zijn binnenspeeltuinen niet meer weg te denken en komen er jaarlijks meer bij. Engelien: “Wamelland is anders dan andere speellocaties, want wij hebben geen elektronische speeltoestellen. Kinderen sporten tegenwoordig al zo weinig. Bij ons zijn ze dus juist lekker actief bezig, dat vind ik belangrijk en leuk om te zien!


“Een prachtige en zeer ruime binnenspeeltuin. Veel variatie in speelmogelijkheden, een waar kinderparadijs! Maar ook het restaurantgedeelte mag er zijn.” volgens één van de bezoekers.

Trots
Wamelland is geopend op woensdag en vrijdag tot en met zondag. “Maandag en dinsdag zijn onze zogenoemde onderhoudsdagen. Terwijl ik de binnenspeeltuin grondig schoonmaak, zorgt Malcolm voor technisch onderhoud. Want de speeltuin moet niet alleen leuk, maar bovenal ook veilig blijven. Maar dat hoeven we allemaal niet alleen te doen. We zijn ooit begonnen met zijn tweeën, maar hebben inmiddels zo’n twintig parttimers in dienst. Met zijn allen werken we elke dag met veel plezier om alle gasten een leuke tijd te bezorgen”, vertelt Engelien trots.

Zelf een kijkje nemen bij Binnenspeeltuin Wamelland? Kom gezellig langs voor een dagje met het gezin of om een feestje te vieren.


Binnenspeeltuin Wamelland
Industriestraat 12 Wamel
0487 - 501300
www.wamelland.nl
Verhalen over de Maas: Binnenspeeltuin Wamelland