Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Bloesem Theehuis


Verhalen over de Maas: Bloesem Theehuis

Zoals de naam al doet vermoeden draait bij Bloesem Theehuis, al ruim 10 jaar gevestigd aan de rand van het Brabantse Herpen, alles om thee. In het theehuis gebeurd van alles; het is een plek waar je gezellig samenkomt, tijd voor elkaar hebt en bij kunt kletsen. Net als thuis. Thee is daarbij de verbindende factor.

Maatschappelijk betrokken
Bloesem Theehuis is een maatschappelijke onderneming, waar mensen met en zonder handicap werken. Bedrijfsleidster Gitte Lucas legt uit: “Wij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leer- en werkplek. Denk aan het meewerken in de keuken of thee-atelier, maar ook de bediening of verkoop in onze winkel behoren tot de werkzaamheden. Ons doel is om medewerkers zoveel mogelijk deel te laten nemen in de maatschappij. Wij zorgen dat talenten tot bloei komen. Dat maakt ons bedrijf bijzonder!”

“Mensen zeggen dat ik veranderd ben sinds ik hier werk. Vroeger was ik heel verlegen. Ik durfde bijna geen contact te maken met vreemde mensen. Hier heb ik dat geleerd. Dat voel ik zelf ook. Ik sta nu veel meer open.”  zegt de enthousiaste medewerkster Nicole.

Theeschenkerij
De hippe Schenkerij vormt het hart van de onderneming. Hier proef je thee zoals thee bedoeld is. Zoek een plaatsje, bijvoorbeeld in de loungehoek bij de open haard of op het zonnige terras. Ondertussen kunnen kinderen de dieren aaien en voeren, op de mini-tractor rijden of spelen in de grote zandbak. Je hoeft overigens niet per se een theeleut te zijn. Uiteraard schenken ze ook graag een kopje Coffyn koffie (ook een maatschappelijke onderneming met koffiehuis- en branderij) of een glaasje vers geperst sap voor je in. En geniet van taart of broodje uit eigen keuken, gemaakt van verse producten uit de regio. “Wist je dat wij in samenwerking met Tuureind een eigen tomatenjam maken? Echt een aanrader!” zegt Gitte.

Een lunch of high tea met vers bereide lekkernijen uit eigen keuken behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt er speciale vergader- en feestelijke arrangementen als bedrijfsuitjes, kinderfeestjes, proeverijen en workshops boeken. Liever combineren met iets actiefs? Vraag naar de speciale arrangementen met de Boeren solextocht of fietstochten van Bike Adventure.

Theebeleving
Sinds een aantal jaren heeft het theehuis haar eigen theelijn samengesteld, van maar liefst 16 smaken. Gitte: “De thee die we schenken van onze lijn, bestaat uit natuurlijke ingrediënten en wij selecteren zoveel mogelijk de hele theeblaadjes, waardoor je een kwalitatief hoogwaardig kopje thee krijgt. Als je bij ons een kop besteld krijg je een ‘theebeleving’.  Wij zetten thee met zuiver water en losse thee. Naast groene en zwarte thee, zijn er  ook 3 soorten Rooibos en een kruiden- en bloemenmix. Er is voor ieder wat wils.” In de Schenkerij heeft Bloesem Theehuis een winkel, waar je onder andere de thee en diverse accessoires kunt kopen. Tip: probeer de mini-theeverpakking met alle 16 smaken. Leuk om cadeau te geven of te krijgen.

Het theehuis is ma t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend,  op zondag van 10.30 – 17.30 uur.
Bloesem Theehuis
Wooijstraat 4a, Herpen
088 799 3040
www.bloesemtheehuis.nl

        


Verhalen over de Maas: Bloesem Theehuis