Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Café Bierhuis De Drie Sterren


Verhalen over de Maas: Café Bierhuis De Drie Sterren

Na ruim 15 jaar ondernemerschap in training en coaching in Midden-Limburg, gooide het Eindhovense stel Frank en Rian het roer drastisch om. Hun oog viel op een bruin café uit 1850 met sfeervol terras aan de Maasdijk in hartje Demen. Zij zijn nu ruim een jaar de trotse eigenaren van een goedlopend bierhuis.

Dé ontmoetingsplek
“Het gezellige bruin café is toegankelijk voor jong en oud, mensen uit de omgeving, recreanten,  groepen en individuen. Voor gewoon een kopje koffie of thee, lekker biertje of borrel, glas fris, een softijsje of een sapje. Al dan niet gecombineerd met een huisgemaakt hapje of een lunch, een potje biljart of dart of gewoon een praatje. Graag zijn we dé ontmoetingsplek voor iedereen die van gezelligheid houdt”, zegt Frank enthousiast. De komst van de nieuwe uitbaters brengen het café de vriendelijke service en persoonlijke aandacht. Rian: “Daarop aansluitend organiseren wij regelmatig een ‘ont-moet’ middag. Zoals het woord het al zegt; niets moet. Hiermee maken we van ons nostalgische café een gezellige huiskamer. Bezoekers doen een spelletje, lezen een boek of maken een gezellig praatje met elkaar. Juist die aandacht voor mensen maakt ons werk zo leuk!”


Lokale (speciaal)bieren
Daarnaast kun je bij het bierhuis het gehele seizoen genieten van een mooi aantal bieren en speciaalbieren. Frank: “Uiteraard ontbreken de speciaalbieren van Wilskracht Stadsbrouwerij uit het nabijgelegen Ravenstein niet.” Daarnaast De Drie Sterren ook vier overheerlijke bieren van de Muifelbrouwerij die haar oorsprong heeft in vestingstad Megen en momenteel is gevestigd in Berghem. Naast de alcoholische versnaperingen maakt Rian dagelijks bijpassende, verse gerechten. Diverse huisgemaakte soepen, uitsmijters, omeletten, sandwichbaguette ’s, pannenkoeken en een mooie variatie aan tosti’s staan op de menukaart. “We hebben al vaker gasten op het terras gehad die speciaal voor onze zelfgemaakte soep kwamen. Omdat ze van anderen hadden vernomen dat deze zo lekker zijn. Dat zijn nog eens complimenten!”, glimlacht Rian.

“Het is heerlijk vertoeven op het terras, met een prachtig uitzicht over de uiterwaarde en de Maas.” zegt een enthousiaste passant.

SpeciaalBierFietsen
Het café is aangesloten bij diverse initiatieven, zoals bijvoorbeeld Happen & Trappen. Deze fietsroute is ontwikkeld door lokale mensen, zodat je de mooiste plekjes van de Maasstreek passeert. En wat te denken van SpeciaalBierFietsen! Tijdens deze route, fietsend door prachtige bossen, weidse polders, Middeleeuwse vestingstadjes met rivieren en dijken, proef je op zes verschillende locaties de lokale speciaalbieren. Van het blondbier uit de Stadsbrouwerij van Ravenstein, een witbiertje van Bierbrouwerij Oijen tot de Quadrupel van de Muifelbrouwerij uit Berghem. Een tipje van de sluier: bij het bierhuis wordt een Bastion van Stadsbrouwerij Wilskracht geschonken.

Loopt het water je al in de mond? Combineer dan het nuttige met het aangename en kom op zondag 29 juli naar de Batenburgsedag. Deze dag staat in het teken van muziek, spel, dans, folklore en animatie. Je kunt dan met het pontje zowel de Gelderse als de Brabantse kant van de Maas bezoeken. Zo is er op het terras van Café Bierhuis De Drie Sterren een live band. Frank en Rian zien je graag op d’n dijk!

Café De Drie Sterren
Maasdijk 67 Demen
0486 - 413193
www.cafededriesterren.nl


 


Verhalen over de Maas: Café Bierhuis De Drie Sterren