Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: campingpark Groene Eiland


Verhalen over de Maas: campingpark Groene Eiland

Op een prachtig schiereiland midden in het watersportrecreatiegebied De Gouden Ham ligt camping Het Groene Eiland. Het park tussen de dorpen Appeltern en Maasbommel is ideaal voor kamperen aan het water. Dus pak je tent, camper, (sta)caravan of huur een chalet zodat jouw kampeer avontuur kan beginnen!

Een echt familiebedrijf
“Op Het Groene Eiland ruik je de natuur en leef je tussen het stromende water. Het is een schitterende plek waar je als gast helemaal tot rust kunt komen”, zegt eigenaar Adri van Ooijen vol enthousiasme. Het campingpark bestaat al meer dan 30 jaar en is een echt familiebedrijf. Al generaties lang is de familie van Ooijen actief in de recreatie. Niet gek dat Adri begin jaren 80 ook in het bedrijf kwam en samen met zijn vader de camping uitbouwde tot wat het nu is.


Camping om te (ver)blijven

 Met ruim 650 plaatsen heeft de camping volop keuze. Adri: “Er zijn mogelijkheden genoeg voor een avontuurlijke kampeervakantie. Plaatsen vlakbij sanitair of juist dicht bij het water. Voor ieder wat wils, maar altijd met de focus op waterbeleving en watersport.”


De camping richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. “Kinderen hebben nu een belangrijke stem bij de keuze van de vakantiebestemming. Het motto ‘als de kinderen het leuk hebben… dan zijn de ouders ook tevreden’ is voor ons het uitgangspunt. Hiervoor moet je dus een camping van omvang zijn als het gaat om aanbod voor de jeugd. Naast animatie, spellen en spooktochten, diverse horecafaciliteiten en een kapper moet je diverse activiteiten en festiviteiten hebben. Denk bijvoorbeeld aan sportieve en uitdagende activiteiten als volleybaltoernooien, bootje varen, vissen, zeilen, waterskiën, wakeboarden of een eerste kennismaking met golfsurfen. Maar ook braderieën en het jaarlijkse NK banaanvaren! In de ‘Groene Eiland app’ kunnen gasten alles vinden wat betreft evenementen en tips in de regio”, laat Adri weten.


Ook in de omgeving is van alles te beleven. Voor veel vakantiegangers vormt het park een startpunt om wandelend of fietsend de omgeving te verkennen: Een mooie route over de dijken naar de Jachthaven van Maasbommel, een bezoekje aan De Tuinen van Appeltern of een tochtje met het pontje naar de Brabantse kant van de Maas.


“We hadden een geweldige plek aan het water, rechts bij het haventje met een supermooi uitzicht”, aldus gast Jolanda.


Gasten van het Groene Eiland zijn positief over de camping. Op basis van hun recensies, beoordeelde de ANWB het park met 4,5 ster. “We zijn al een aantal keer tot ‘Beste camping van de regio’ uitgeroepen”, meldt Adri trots. Wil je dat zelf eens beleven? Bekijk de mogelijkheden of tarieven op de website.


Campingpark Het Groene Eiland
Lutenkampstraat 2 Appeltern
0487 - 52130
www.hetgroeneeiland.nl


    


Verhalen over de Maas: campingpark Groene Eiland