Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: De Kriekeput


Verhalen over de Maas: De Kriekeput

Alleen al van de slogan ‘lekker eten en drinken uit de streek’ krijg je zin in een bezoekje aan De Kriekeput in Herpen. Maar naast de goedverzorgde lunches en diners is er nog meer te beleven… Het paviljoen heeft een terras, een overdekt- én openluchtzwembad en een speeltuin. Sinds 2011 zijn Bram van der Zanden en Christel van Oversteeg de eigenaren van het restaurant in de bossen. “We zijn een locatie voor jong en oud, met voor elk wat wils”, zegt Bram enthousiast.

Brabantse natuurpoort
Sinds 2009 is De Kriekeput een recreatieve ‘Poort van de Maashorst’, ofwel een centrale entree. Met informatiepunt, speciaal voor bezoekers aan de Maashorst. In het natuurgebied grazen wisenten binnen een afgezet begrazingsgebied. Bram: “We zijn er trots op dat wij bezoekers een begin-, rust- en eindpunt kunnen bieden van een mooie boswandeling of fietstocht door het prachtige gebied. Ook vind je in de directe omgeving verschillende ruiter- en mountainbikeroutes. Kortom, genoeg ingrediënten voor een heerlijke dag in het groen.”

Weer of geen weer
De Kriekeput, dat van oudsher in de regio bekend stond als openluchtzwembad, is in 2007 geheel vernieuwd en modern overkapt. Christel: “Weer of geen weer, er kan vanaf 1 april tot het einde van de herfstvakantie iedere dag gezwommen worden. Bij mooi weer is de overkapping geopend, zodat bezoekers van de buitenlucht kunnen genieten.” Het grote bad heeft een bubbelgedeelte, een kleine glijbaan en een sproeier. Voor de allerkleinste is er een kinderbad.

Helemaal tot rust
Na het zwemmen kun je een drankje nuttigen op het zonnig terras of uitgebreid dineren in de Eeterij. “We zijn voornamelijk gericht op gezinnen. Zo hebben ouders vanuit een bedje in de ligweide een goed overzicht op het zwembad. Maar ook kunnen zij onbezorgd genieten van het eten op het terras met aangrenzende speeltuin. Waar de kinderen naar hartelust kunnen klimmen en klauteren op de klimtoestellen en glijbanen. Ons speeltoestel ‘piratenschip’ is een echte eyecatcher!”, vindt Bram.

“We hebben lekker gegeten. Het proeverijmenu bood een mooie afwisseling en er wordt gewerkt met goede (streek-)ingrediënten. Het was een fijne en relaxte avond, mede dankzij de attente bediening.”  volgens familie van Casteren.

Streekproducten op de menukaart
Bezoekers komen lekker eten in een aangename en ontspannen sfeer met een Brabants tintje. “Tijdens de lunch kun je terecht voor goede maaltijd of een huisgemaakte soep. Op onze kaart staan pannenkoeken, maar ook andere gerechten die zijn bereid met ambachtelijke streekproducten. Deze pure, verse smaken proef je. Alle streekproducten zijn zorgvuldig geselecteerd en komen rechtstreeks van de boer, slager of bakker uit de omgeving. Het vakmanschap en de passie voor het streekproduct, vinden wij dan ook een grote aanwinst. We willen bezoekers graag meer vertellen en laten proeven over deze producten”, besluit Christel glimlachend.


Loopt het water je al in de mond? Probeer dan eens het streekgebonden 7-gangen Maashorst Proeverijmenu voor €27,50 euro per persoon. Of maak deze zomer een mooie boswandeling met je kinderen en neem daarna een plons in het openlucht zwembad. Liever langer genieten? Kijk dan eens naar de overnachtingsmogelijkheden in nabij gelegen Vakantiepark Herperduin.


De Kriekeput
Schaijkseweg 3a Herpen
0486 415 100
www.kriekeput.nl


   


Verhalen over de Maas: De Kriekeput