Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: de Notelaar


Verhalen over de Maas: de Notelaar

Boederij de Notelaar is niet te missen tijdens een fietsroute door het Berghems buitengebied. Twee grote walnootbomen staan prominent op het terrein; eentje voor de boerderij en de andere ernaast. Stap eens af en maak kennis met het ecoterras, de ‘slow life’ filosofie en de diverse activiteiten die eigenaresse Sandra Scheurs onderneemt.

Leuk en leerzaam
Familie-uitje of dagje weg met vrienden? Op boerderij de Notelaar kan jong of oud een recreatieve dag beleven. Sandra: “Naast genieten van de rust kun je mooie wandelingen maken, lunchen in de boomgaard, picknicken in de wei of meehelpen in de moes- en kruidentuin. Ook is het mogelijk om rondleidingen en workshops te volgen.” Dit alles met een duurzame, creatieve inslag en nadruk op natuur en hergebruik. Leer om een dromenvanger, verse jam of bijenwasdoeken te maken. Het is slechte een greep uit de vele opties.

“Het leuke van de activiteiten bij de Notelaar is dat ze anders dan anders zijn,” volgens enthousiaste bezoeker Ineke Voskamp.

Herinneringen maken
Boerderij de Notelaar streeft naar een minder druk en eerlijker leven. “Wij gaan voor het ‘lekker samen zijn’ gevoel. Tegenwoordig heeft iedereen weinig tijd voor elkaar en moet alles vluchtig en snel. Bij ons kun je even aan die alledaagse drukte ontsnappen. Er is ruimte om herinneringen te maken. We merken vaak dat mensen met een ‘oh ja’ gevoel terugkijken op onze bijzondere activiteiten. Zeker als het een activiteit was die bijvoorbeeld later nog bruikbaar of zichtbaar is. Een zelfgemaakte bijenwasdoek of ketting roept later een fijne herinnering op aan de Notelaar.”, zegt Sandra.

Ecoterras
Op het ecoterras kun je geen cola of bitterballen verwachten, maar natuurlijke limonade, verse thee en fruit smoothies. En wat te denken van de zelfgemaakte lunch en hapjes van streekproducten? Sandra: “Wij kopen onze producten zo veel mogelijk lokaal en als het kan ook nog biologisch en fair trade. Het ambachtelijke aspect proef je terug. Verder maak ik veel kleine gerechten zelf. Laatst had ik dipsausjes gemaakt van minder bekende smaken zoals kerrie en gember. Verrassend genoeg waren deze sausjes als eerste op.” Daarnaast is het terras rook-, muziek-, en wifi vrij. Dus geen afleiding, alleen maar puur genieten van de omgeving en het gezelschap. Het motto van de Notelaar is niet voor niets ‘slow life, leven met aandacht’.

Leuk weetje: komende seizoen start de Notelaar met haar B&B! Meer weten?
Boerderij de Notelaar
Waterstraat 3
5351NK Berghem
06 - 22 80 18 63
Facebook pagina

   


Verhalen over de Maas: de Notelaar