Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Glass & Art


Verhalen over de Maas: Glass & Art

Ben je op zoek naar een creatief uitje? Breng dan een bezoekje aan Glass & Art in het karakteristieke vestingstadje Ravenstein! Een levendig en kleurrijk atelier waar altijd veel te zien en te doen is. Met alle gesmolten glastechnieken in huis kun je hier de mooiste glazen objecten bekijken. Liever zelf kunstzinnig aan de slag? Dat kan ook! 

Glas omtoveren tot kunst
Toen Katinka Waelbers, eigenaresse van Glass & Art, op zoek was naar een bijzonder uitje kwam zij terecht bij het Glasmuseum in Ravenstein. “Mijn nieuwsgierigheid was gewekt door de sculpturen die ik zag. Dit wilde ik zelf ook kunnen! Ik heb daarna een oven gekocht en ben direct aan de slag gegaan”, zegt Katinka enthousiast. Tien jaar later kijkt de kunstenares met trots terug op het oprichten van haar eigen atelier. Haar bedrijfsnaam Glass & Art past dan ook perfect bij haar passie: glas omtoveren tot kunst. Inmiddels reist Katinka de hele wereld over om haar kunstwerken tentoon te stellen. Haar werken zijn te zien in galerieën en musea. Katinka: “Ik vind het leuk dat ik mijn fantasie kan uitleven. Het ondenkbare denken en het onmaakbare maken.” Deze creatieve ontplooiing wil zij dan ook het liefst met andere delen.


Het oude ambacht leren
Glaskunst en het bijbehorende ambacht is bezig aan een revival. Ben jij ook nieuwsgierig wat je zelf kunt maken van glas? Katinka biedt ook workshops aan waarbij je kennis kunt maken met diverse technieken. Leuk als bedrijfsuitje, vrienden- of familiedag! Toe aan meer uitdaging? Katinka geeft ook cursussen en masterclasses. Wereldwijd zijn mensen geïnteresseerden in haar lessen. Van Texel tot Thailand.


"Erg leuke cursus waarin ik vanaf de eerste keer al met een zelfgemaakt glaswerk naar huis ging! Katinka geeft heel goed, gezellig en rustig les en zorgt uitstekend voor haar cursisten. Met een kopje koffie of thee en een koekje. Kortom, een paar super middagen gehad. Smaakt naar meer!" Cursist Ester Bertholet


Iedereen is welkom
Lijkt het jou ook leuk om een keer een kijkje te nemen in het Glass & Art atelier? Of heb jij een mooie opdracht voor Katinka? “Een belletje vooraf is wel fijn. Als we met heet glas in de handen staan is het namelijk moeilijk om de deur open te maken. Maar een rondleiding is altijd mogelijk”, zegt de kunstenares.


Wil je meer weten? Bezoek dan de website voor meer informatie.


Glass & Art
Rector Nuijensweg 1, 5352 LR Ravenstein
06 18110704
www.glass-and-art.nl


  Logo Glass & Art


Verhalen over de Maas: Glass & Art