Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Groepsaccommodatie De Schansehoeve


Verhalen over de Maas: Groepsaccommodatie De Schansehoeve

Ooit gedacht dat je voor een landelijke vakantie helemaal niet naar het buitenland hoeft? Het kan gewoon in ons eigen Nederland. Wat dacht je van het Gelderse boerenland? Bij Groepsaccommodatie De Schansehoeve kun je het platteland beter leren kennen. Op het terrein van deze boerderij staat een moderne overnachtingsgelegenheid. Maar bij een verblijf is er nog véél meer op het terrein te doen: van sportieve activiteiten tot het meehelpen met het verzorgen van de koeien.

Hartje Betuwe
In het Gelderse plaatsje Alphen – Maas en Waal - ligt De Schansehoeve. Een accommodatie, zeer geschikt voor vrienden- en familiegroepen tot en met 50 personen. Het heeft wel iets weg van Oostenrijk, zo met de Blonde d’Aquitaine koeien die in de wei lopen. In 2005 hebben eigenaren Ted en Paula Lagarde op het terrein van hun koeienboederij een overnachtingsplek gecreëerd. “Een unieke combinatie op ons eigen terrein. Mensen krijgen mee hoe een boerenbedrijf werkt, maar kunnen ook van de vele mogelijkheden op en rondom het terrein genieten”, zegt Ted.

De eerste verdieping van de accommodatie telt tien slaapkamers. De negende slaapkamer heeft een badkamer op de begane grond. De verblijfs- en recreatieruimte op de begane grond van de groepsaccommodatie is voorzien van mooi interieur. Hier kun je gemakkelijk met een grote groep eten of borrelen. Liever wat intiemer? Geen probleem. Een gezellige zithoek met comfortabele banken ontbreekt natuurlijk niet en in de open keuken laat je je kookkunsten tot recht komen. “Uiteraard is het ook mogelijk dat het allemaal verzorgd wordt. Een ontbijtje met specialiteiten uit het Land van Maas en Waal. Of een barbecue met vlees van onze eigen koeien en kip van de biologische poelier. Verder zijn er op korte afstand diverse terrasjes en restaurants”, zegt Paula.

Zorg op maat
Ted en Paula vinden het van groot belang dat ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen genieten van een aangenaam verblijf. Speciaal voor hen hebben zij een appartement ingericht, die van alle hulpmiddelen is voorzien. Ted: “Deze rolstoelvriendelijke zorgkamer bevindt zich op de begane grond en is daardoor gemakkelijk bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn.”

Activiteiten op het grote terrein
Wil je weten hoe het runnen van een boerderij in zijn werk gaat? Ted geeft graag een rondleiding over het bedrijf en vertelt je van alles over de koeien en gewassen. Niet alleen een leuk en educatieve uitje voor volwassenen, maar ook kinderen leren ervan en beleven er veel plezier aan. Wil je iets sportiefs doen? Op het grote terrein zijn allerlei activiteiten mogelijk: voetballen, skelter rijden, trampoline springen, tafeltennissen of jeu de boules spelen. Paula: “Er is veel ruimte, wat een gevoel van vrijheid geeft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat men zich kan uitleven. En hoe handig is het dat je dat gewoon op ons eigen terrein kunt? Zelfs ballonvaarten - met vertrek vanaf de accommodatie - behoren tot de mogelijkheden.” Of geniet van de zon of schaduw op een van de terrassen. Kortom, je verveelt je niet bij De Schansehoeve.

“Wat hebben we genoten van de gastvrijheid. En alles wat nodig was voor een super weekend was aanwezig”, Familie Kraakman.

Ook de omgeving biedt volop ontdekkingsmogelijkheden. Huur een fiets en maak een tocht langs en over de dijken. Of ga met een huifkar door het gebied of met een bootje over de rivier. “We organiseren ‘struintochten’ langs de Waal, omdat wij graag onze omgeving laten zien! Ontdek het moois wat de natuur te bieden heeft. Wandel samen met een gids over dijkstukken en leer alles over de uiterwaarden en de dieren die er leven. Een veel geboekte excursie, zegt Ted enthousiast.” Je kunt zelfs ontbijten in dit natuurgebied! Daarnaast organiseren Paula en Ted bezoeken aan bedrijven en bezienswaardigheden in de regio. Bezoek een alpaca boerderij of een hengstenfokkerij. Ze denken graag mee over leuke activiteiten.

Familie- en vriendengroepen, verenigingen en clubs uit de gehele Benelux weten De Schansehoeve in Alphen al te vinden. Over een paar weken komt een familie voor de achtste keer overnachten, heel bijzonder! Zelf eens ervaren? Bekijk de prijzen op:
Groepsaccommodatie De Schansehoeve
Nieuweweg 9/17 Alphen
0487 - 56 22 07
www.deschansehoeve.nl

   


Verhalen over de Maas: Groepsaccommodatie De Schansehoeve