Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Kasteel van Oijen


Verhalen over de Maas: Kasteel van Oijen

Altijd al een keer in een écht kasteel willen slapen? Dat kan in het Maasmeandergebied bij Kasteel van Oijen. Twee jaar geleden is het verbouwd en gemoderniseerd door pachters Wilbert en Elle van Schijndel. Sindsdien is Kasteel van Oijen te huren als luxe groepsaccommodatie of sfeervolle trouwlocatie. Kortom, een sprookjesachtig decor dat garant staat voor een bijzonder verblijf.

Sprookjes worden werkelijkheid
In het landelijk gebied ten oosten van het Brabantse dorpje Oijen, ligt dit prachtige kasteel. Het bouwwerk dateert uit de 15e eeuw. Tegenwoordig resteren van het oorspronkelijke kasteel nog de voorburcht met een heus torentje. Ook beschikt het over een grote tuin met een fenomenaal uitzicht over weilanden, de Maas en bijhorende dijken. Wilbert: “Deze plek heeft een rijke historie, dat wilde we behouden. Tijdens de renovatie hebben we het karakteristieke van vroeger en de luxe van nu gecombineerd om het kasteel om te toveren tot sfeervolle (overnachting)locatie.

Kasteel voor jezelf
Vanuit de kasteeltuin betreed je het Westelijk Neerhuis van het kasteel, waarin de zeer comfortabele groepsaccommodatie is gevestigd. “Het huis beschikt over zes sfeervolle tweepersoons slaapkamers met ieder een eigen badkamer, een riante woonkamer met open haard en een landelijke keuken met aangrenzend een ruime eetkamer. Rust, ruimte en privacy staan hoog in het vaandel, waardoor iedere gast zich direct thuis voelt! Juist omdat onze gasten samen met familie of vrienden een weekend, midweek of week verblijven, krijgen ze het gevoel dat ze zelf het kasteel een beetje bezitten! Dus als je een uniek adresje zoekt, is een kasteelovernachting zeker weten een aanrader,” zegt Elle.

Volop genieten
Buiten het kasteel kun je volop genieten van wandel- en fietsplezier in het natuurschoon dat de omgeving rijk is. Of neem het pontje naar Appeltern, bezoek het centrum van Oss, Den Bosch of Nijmegen. Verder zijn er tal van activiteiten te ondernemen. Van forellen vangen in de vijver en gezellige huifkartochten tot een terrasje pakken bij De Bierbrouwerij of een lekker hapje eten bij een  van de goede restaurants en eetcafés. Proef de streekproducten en geniet van de Brabantse gastvrijheid!

“Hoewel we nooit twee keer dezelfde locatie bezoeken, gaan er nu al stemmen op om volgend jaar toch weer Kasteel van Oijen te boeken. Fietsen mee en heerlijk het Land van Maas en Waal verkennen.”  Donald van Dommelen

Ja, ik wil…
Op het Kasteel van Oijen kun je elkaar het jawoord geven in de sfeervolle trouwzaal van het Oostelijk Neerhuis. Het is ook mogelijk om de huwelijksceremonie buiten te laten plaatsvinden, in de tuin onder de oude kastanjeboom met zicht op de appelboomgaard of op het romantische binnenplein.

Toekomstplannen
Elle; “We zijn trots dat onze gasten onze accommodatie gemiddeld waarderen met een 9,7. Om meer mensen de sfeer van het kasteel te laten ervaren hebben wij mooie plannen, maar het blijft kleinschalig. In de nabije toekomst willen we de groepsaccommodatie uitbreiden in het Oostelijk gedeelte, zodat we groepen tot 32 personen kunnen ontvangen. Daarnaast hebben we voor ogen om een terras in de binnentuin te maken, zodat fietsers en wandelaars bij ons een drankje en hapje kunnen doen.” Ook zijn Wilbert en Elle van plan om de omgeving van het kasteel te verfraaien. “We willen de restanten van het oude, eerste kasteel terug laten komen in de kasteeltuin en als kers op de taart wordt de houten toegangsbrug die in 1930 is afgebroken, opnieuw geplaatst,” zegt Wilbert enthousiast. Kortom, Kasteel van Oijen is en blijft een prachtig historisch pronkstuk aan de Maas, dat meer dan de moeite de waard is om te bezoeken!

Wil jij je ook als een koninklijk paar voelen? Bekijk de site voor meer informatie:
Kasteel van Oijen
Oijense Bovendijk 34 in Oijen
www.kasteelvanoijen.nl

   


Verhalen over de Maas: Kasteel van Oijen