Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Lithse Bakkertje


Verhalen over de Maas: Lithse Bakkertje

Aan de Lithse dijk, met een prachtig uitzicht over de Maas, is het Lithse Bakkertje gevestigd. Een brood en banketbakkerij met lunchroom.  Een plek waar gastvrijheid en Brabantse gezelligheid centraal staan. In de moderne winkel overheerst het huiskamergevoel en komt de geur van vers gebakken brood je tegemoet. Alles wordt dagelijks vers bereid door bakker Roland en zijn vrouw Petra is het gezicht van de lunchroom.

Huiskamergevoel
Sinds ruim een jaar zijn Roland en Petra de nieuwe eigenaren van het Lithse Bakkertje. Niet gek dat juist zij de bakkerij overnamen. Ondernemen zit hen in het bloed. Roland is bakker en opgegroeid in de bakkerij van zijn ouders. Petra heeft haar roots in de catering en heeft eerder een hobbywinkel gehad. “Per toeval kwamen wij erachter dat de zaak ter overname werd aangeboden. Roland en ik vonden het er leuk uitzien en hadden direct plannen om ermee aan de slag te gaan. Wel spannend! Want hoe ga je een bakkerij, die een begrip is in Lith, voortzetten?”, zegt Petra. Het vernieuwende vond het stel in de ambachtelijke bereiding van de producten. Roland: “Alles wat we verkopen, maak ik dagelijks zelf. Van knapperige croissants, vlaaien, taarten, koekjes en kleine zoete verwennerijen tot rijk belegde broodjes.”

Bakkerij
“In de bakkerij kunnen mensen terecht voor allerlei ambachtelijk gebakken broden, worsten- en saucijzenbroodjes, pasteitjes en pizzastokbrood. Ons assortiment bestaat uit volkoren-, tijger- en meergranenbroden. Maar ook voor speciale dieetwensen hebben we heerlijke broden. En uiteraard met liefde gemaakt”, glimlacht Petra. Naast broden biedt het Lithse Bakkertje ook een gevarieerd aanbod van zoete verwennerijen en banket. Het assortiment bestaat uit verschillende verse gebakjes, vlaaien, taarten, koeken en fruitsloffen. Favoriet zijn de zelfgemaakte nougatines, worstenbroodjes en Bossche bollen. Maar ook voor een taart op maat draait Roland zijn hand niet om…

“Lekker genieten van al het lekkers met een mooi uitzicht, wat wil je nog meer?”, zegt één van de lunchroom klanten.

Lunchroom
Genieten van een heerlijke lunch met uitzicht op de Maas, het pontje en het Stuwcomplex? In de lunchroom kun je even op adem komen na die lange fiets- of wandeltocht of gewoon genieten van een welverdiend belegd broodje of kopje koffie met gebak. Op het menu staan diverse belegde broodjes, soepen, tosti’s, panini’s en hartige warme snacks. En vergeet het speciale broodje van de maand niet! In de zomermaanden kun je genieten van variaties softijs op het terras of in de Perenboomtuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Petra haalt veel voldoening in het omgaan met haar klanten. “Mensen komen terug, dus dat is een goed teken!”

Benieuwd? Je bent welkom in de winkel en lunchroom voor een kop koffie met ambachtelijk gebak of een lekkere lunch.
Lithse Bakkertje
Lithsedijk 17 Lith
0412 - 482 373
www.lithsebakkertje.nl


Verhalen over de Maas: Lithse Bakkertje