Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Restaurant Op de Poort


Verhalen over de Maas: Restaurant Op de Poort

Bij binnenkomst in het historisch vestingstadje Megen, springt de gevangentoren meteen in het oog. Hier tegenover kun je Restaurant Op de Poort vinden. Met haar uitnodigende terras een ultieme stopplaats voor fietsers en wandelaars. Sinds vorig jaar zomer zijn koks Erik Wolf en Robbert Megens hier gastheren. Zij heten je van harte welkom in hun restaurant waar je jezelf even terug in de tijd waant…

Op de Poort; een stukje historie
Megen is een interessant stadje met een rijke historie. Vroeger was de stad omgeven door een ommuring met vier stadspoorten. Een van deze poorten was de gevangenpoort, die met de gevangentoren een eenheid vormde. Robbert: “De herkomst van onze naam is hieraan te herleiden. De gevangentoren heeft namelijk altijd als gevangenis gefunctioneerd. Gevangenen zaten dan ingesloten ‘Op de Poort’. In de inrichting van ons restaurant zie je ook nog oorspronkelijke overblijfselen terug.”

Koken met liefde
Erik en Robbert werkten beide al jaren als kok in het restaurant. “Vorig jaar kregen wij de kans om het restaurant over te nemen, deze uitdaging zagen we beide enorm zitten!” zegt Erik enthousiast. Sinds kort is Erik gastheer en heeft Robbert de functie van keukenmeester op zich genomen. Met hun eigen creatieve ideeën geven ze een nieuwe impuls aan het restaurant. Erik: “De basis van het restaurant staat er, maar we willen onze gasten verfrissende, nieuwe, eigentijdse gerechten aanbieden. We willen mensen onze culinaire kunsten laten beleven. Verschillende structuren, invloeden uit andere buitenlandse keukens worden verwerkt en altijd huisgemaakt.” Koken met liefde, zoals ze het zelf noemen.

Alle gerechten worden gemaakt met biologische ingrediënten en streekproducten. Dit doen ze in combinatie met passende wijnen en lokale bieren. “We zijn bewust bezig om verspilling van kostbare producten te beperken. Hiervoor gebruiken we diverse bereidingstechnieken, waaronder de sous-vide techniek. Met deze bereidingswijze kunnen wij groente, vlees, vis en gevogelte op zeer constante temperatuur garen waardoor de malsheid en de smaak optimaal blijft.” zegt Robbert.

“Heerlijk eten van goede ingrediënten. Service is onovertroffen. De locatie is een prachtig oud gebouw waar ook aan de binnenkant de geschiedenis wordt benadrukt.” volgens gast Daan de Bock

Terrasje pikken
Erik: “Mensen komen voornamelijk om te dineren, lekker te eten in een ontspannen sfeer. Maar op ons terras serveren wij uiteraard ook een lekker warm drankje met bijvoorbeeld verse appeltaart. Of een lekker lunchgerecht.” Tevens beschikt het restaurant over een laadpunt voor elektrische fietsen en kunnen ze leuke routes en tochten aanbieden. Ontdek bijvoorbeeld met een gids de knusse keienstraatjes tijdens een stadwandeling.

Benieuwd naar deze culinaire kunsten? Kom dan zelf eens proeven… Geniet van het Galgenmael menu of kies voor een 3 of 4 gangen verassingsmenu.
Restaurant Op de Poort
Torenstraat 28 Megen
0412 46 22 75
www.restaurantopdepoort.nl

   

   


Verhalen over de Maas: Restaurant Op de Poort