Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Rob Pluijm Fotografie


Verhalen over de Maas: Rob Pluijm Fotografie

Midden in het centrum van het karakteristieke vestingstadje Ravenstein, heeft Rob Pluijm zijn fotostudio. Hier maakt hij zijn portretten van mensen in allerlei leeftijden. Je bent altijd welkom om hier een kijkje te komen nemen. Of pak je camera en ga met hem mee tijdens een van zijn fotowandelingen door het Maasmeanders gebied…

Fascinatie voor beeld
Fotografie is de rode draad in het leven van Rob Pluijm. Hij vertelt: “Als 7-jarig jongetje kreeg ik van mijn ouders mijn eerste camera cadeau. In 1989 ging ik aan de slag als verkoper en fotograaf in een fotozaak. Ik haalde mijn diploma en na het opdoen van werkervaring, startte ik in 1998 mijn eigen fotostudio. Hier heb ik mij de laatste 10 jaar steeds meer gespecialiseerd in portretfotografie.” De stijl van zijn werk is te herkennen aan een schilderachtige sfeer met donkere achtergrond waar de geportretteerde met zijn karaktereigenschappen uit naar voren lijkt te komen. Rob heeft voor zijn werk meerderde prijzen en kwalificaties ontvangen, waaronder de DIPP Gold award, best portfolio, best portfolio professional imaging en de Imaginem award.

Fotowandelingen
Een andere passie van Rob is het fotograferen van de Nederlandse natuur. Hij heeft veel door het Maasmeandersgebied gewandeld en daarbij tig prachtige foto's gemaakt. Rob: “De uiterwaarden, de Maas, de polders, het weidse landschap, het water, de vogels. Onze omgeving heeft veel fotogenieke elementen te bieden. Hele pure beelden, die weinig tot geen bewerking nodig hebben.” Een paar keer per jaar (in het voor- en najaar) organiseert Rob fotowandelingen om zijn passie voor landschapsfotografie te delen met andere liefhebbers. De wandelingen zijn voor iedereen; van beginner tot gevorderde amateurfotograaf. Rob gaat als begeleiding mee om te helpen met het thema van de wandeling. Onderweg geeft hij allerlei tips . “Ik leer deelnemers anders kijken naar de omgeving om betere natuurfoto’s te maken. Zo geef ik bijvoorbeeld advies over het bepalen van standpunten, perspectief en afmetingen, hoe je ruimte in beeld brengt en nog veel meer,” zegt Rob enthousiast.

“Ik heb al meer cursussen en workshops gevolgd, maar deze keer heb ik echt wat geleerd en het was nog gezellig ook,” zegt deelneemster Elize Smits.

Daarnaast kun je bij hem diverse cursussen en workshops volgen. Heb je bijvoorbeeld altijd al meer uit je camera willen halen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar zijn werk? In zijn Ravensteinse studio is een steeds wisselende expositie van zijn werk te zien. Loop eens binnen!

Rob Pluijm Fotografie
Marktstraat 34
5371 AD Ravenstein
0486 416 641
www.robpluijm.nl

   


Verhalen over de Maas: Rob Pluijm Fotografie