Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: solexverhuur BoerenSolex


Verhalen over de Maas: solexverhuur BoerenSolex

BoerenSolex is, zoals de naam al doet vermoeden, ontstaan op het erf van de boerderij van Jos en Anky Ceelen in het Brabantse Herpen. Inmiddels hebben de koeien plaatsgemaakt voor akkerbouw en solexen… Maak kennis met dit Maasmeander lid!

Échte oldtimers
Ruim 12,5 jaar geleden begonnen met verzamelen en inmiddels uitgegroeid tot een solexverhuurbedrijf met ruim honderd originele gereviseerde oldtimers. Het échte en originele spul zoals Jos het noemt. “Wie geen rijbewijs heeft kan er ook voor kiezen om mee te toeren op een van onze tandemsolexen of op de elektrische fiets. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om als passagier mee te rijden in een originele DAF cabrio zegt Jos.

Solex uitstapjes voor iedereen
Het familiebedrijf is een gewaardeerd adres voor het organiseren van solex uitstapjes voor kleine groepen en grote gezelschappen uit heel Nederland, België en Duitsland. En voor jong en oud, want iedereen kan bij ons mee met de solextocht. Jos: “Het is ook een leuke activiteit om met z’n tweetjes te ondernemen. Maar we verzorgen veelal tochten voor grote groepen.” En dat het nog steeds populair is, blijkt wel uit de reacties die ze krijgen. “Vooraf vinden sommige mensen het wat spannend. Maar iedereen komt enthousiast met een grote glimlach terug.”

“Gastvrij ontvangen door team BoerenSolex. Prachtige (puzzel)toertocht langs de maas, afgesloten met een super BBQ. Bedankt namens alle (70) collega's voor deze topdag!”  gast Henny Wannet

Toeren in Brabant en Gelderland
Uiteraard doet de omgeving zijn bijdrage aan het concept. Volgens Anky is dat ook de reden dat mensen terugkomen naar het Maasmeandergebied. “Neem nou de Maasdijk, een prachtige afwisselende route over de dijken. In de omgeving zie je bootjes varen op de Maas, ga je mee met de veerpont naar de Gelderse kant en onderweg zie je het landschap veranderen. Rij wat rustiger om te genieten van de vergezichten en beleef het solex rijden, maak een sprintje op de dijk zo nu en dan even de choke bijstellen. Je toert langs en door historische (vesting)stadjes en je geniet van de diversiteit aan natuur. Uiteraard zijn er onderweg vele mogelijkheden voor een hapje of drankje.” Tegenwoordig wordt er zowat het hele jaar door gereden, in de winter natuurlijk minder. Onze leren warme jassen aan, en gaan” zegt Jos enthousiast. Maar alleen als het weer dit toelaat, veiligheid voor alles! Kosteloos annuleren als het weer niet goed is geldt trouwens voor het hele seizoen.

Bij solexverhuur BoerenSolex zijn diverse routes te maken: 2 uur (32 km), 3 uur (40 km) met een gezellige tussenstop, maar ook een een hele dag is mogelijk. En eventueel uit te breiden met een arrangement, ook leuk!. Jos: “Het gaat om de totaalbeleving. We willen onze gasten dit gebied laten ontdekken, want er is veel in de regio te beleven. Samen met andere Maasmeander leden bieden we complete arrangementen aan. Alles is mogelijk, van solex rijden met een bezoek aan de Bierbrouwerij, Stoomgemaal De Tuut, De Tuinen van Appeltern, een stadswandeling in Megen tot aan een afsluiting met BBQ of pizza bakken.”

Niet voor niets hanteren ze de slogan ‘Al 12 jaar met veel plezier!’ Anky: “Dat geldt voor onszelf, maar zeer zeker ook voor onze gasten! Bij ons valt alles op z’n plaats: de locatie, de oldtimers en niet te vergeten het prachtige gebied om doorheen te toeren.” Zin om zelf eens op de solex te stappen om te toeren langs de Maas? Neem contact op met Jos of Anky voor meer informatie over de mogelijkheden:

BoerenSolex
St. Sebastianusstraat 3 Herpen
06-11266896 of 0486 - 416360   
www.boerensolex.nl

   


Verhalen over de Maas: solexverhuur BoerenSolex