Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Tea Time


Verhalen over de Maas: Tea Time

Tijd voor thee nemen ze bij Tea Time erg letterlijk… Eigenaresse Marijke Schouten staat al ruim twaalf jaar in de keuken van haar eigen theeschenkerij in Oijen. Ze bakt en kookt hier de lekkerste gebakjes, cakes en hartigheden. “Ik vind het leuk om lekkere dingen te maken waar anderen van genieten” zegt ze enthousiast.

Zelfgemaakte hapjes
Achter de oude woonboerderij van de familie Schouten vind je theeschenkerij Tea Time. Op het terras kijk je uit over een tuin vol mooie planten en bloemen en kun je genieten van een authentieke Engelse high tea. Marijke: “Ik verzin én maak alle gerechten die we serveren zelf. Van versgebakken scones met clotted cream en jam, diverse muffins en soesjes, cakes, hartige taart, bonbons, meer taartjes en cupcakes, sandwiches en nog veel meer… Alles zelfgemaakt en dat proef je ook! Mijn zelfgemaakte worteltjestaart is een regelrechte hit!” En al dit lekkers wordt weggespoeld met liters thee, koffie, jus d'orange of een lekker glaasje wijn.

“Super high tea. Overvloed aan lekkere gerechten, ook glutenvrij erg goed verzorgd. Aanrader!”  Dean van Vliet

Thema arrangementen
Tea Time is het adres voor een vriendinnenuitje, zussendag, vrijgezellenfeest, reünie of gewoon om gezellig bij te kletsen en te smullen met een vriend, vriendin of familie. Naast de gewone Engelse theeën serveren ze ook enkele speciale arrangementen. In totaal hebben ze acht verschillende soorten high tea’s, allen met een andere variatie of thema. Bijvoorbeeld moeder-dochter high tea met verse muntthee, marshmallow-thee of wijn. Of wat te denken van Italiaanse theeën, Tappa-thee of neem de Vaderdag high tea, waarbij - passend bij het thema - bijvoorbeeld grof brood, boerenkaas en haring wordt geserveerd.

Volgende ronde…
Van heinde en verre weten ze de theeschenkerij te vinden. Naast dat alles zelfgebakken en mooi is opgemaakt zorgt de sfeervolle inrichting ervoor dat je jezelf direct thuis voelt. “Wij zien onze high tea’s als een soort ceremonie, het is een echte ‘happening’. Net zoals bij een diner, werken wij met verschillende gangen. De high tea’s bestaan uit een eerste ronde zoet, gevolgd door een gang met salades, hartige en warme hapjes. We nemen hier ruim de tijd voor, zodat men ook echt een middagje weg is. Daarna sluiten we af met een scones en vers fruit.” zegt Marijke.

Omdat Tea Time verse huisgemaakte producten aanbiedt, is het noodzakelijk dat je tijdig reserveert. Vooral in het weekeinde is reserveren aan te bevelen.

Tea Time
Oijense Bovendijk 37
5394 LA Oijen
0412-492731
www.tea-time.nl


    


Verhalen over de Maas: Tea Time