Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Thee- en Broodhuis Maasbommel


Verhalen over de Maas: Thee- en Broodhuis Maasbommel

Sinds drie maanden heeft Thee- en broodhuis Maasbommel en nieuwe eigenaar: Miranda van Schijndel. Ze verruilde haar baan in een winkel voor een bestaan als eigen ondernemer. Rustig opstarten was er niet bij, het was direct volle bak! 

Uitgebreid assortiment
Vers brood, lekker gebak, goede koffie, lekkere broodjes én een portie gezelligheid: je vindt het allemaal bij Thee- en broodhuis Maasbommel. Van dinsdag tot en met zaterdag is de zaak geopend en in de zomer ook op zondag. “Altijd vanaf 8:30 uur. Ik heb officieel wel een sluitingstijd, maar bij mooi weer ben ik langer open. Ik ben vrij flexibel en speel in op waar mijn klanten behoefte aan hebben. Klanten kunnen bij mij terecht voor dagelijks vers brood en gebak. Dat wordt geleverd door mijn vaste bakker Gremmee uit Rossum. Maar ik maak dingen ook dingen zelf. Broodjes voor de lunch bijvoorbeeld of soep. Dat hoef ik gelukkig niet helemaal alleen te doen. Ik krijg hulp van 10 enthousiaste mensen met een lichte beperking. Ik begeleid hen bij hun dagbesteding. Hierbij komt mijn opleiding tot sociaal pedagogisch werker goed van pas. Daarnaast heb ik in het verleden veel vrijwilligerswerk gedaan in een theehuis en met mensen met een beperking”, legt Miranda uit.


Gezelligheid
Wie dacht dat het bij het aanbieden van al die lekkernijen blijft, heeft het mis. In de zaak is plek voor 30 personen en in de zomer kunnen op het terras zo’n 45 mensen plaatsnemen. Miranda: “Ruimte genoeg dus om met vrienden of familie koffie te drinken, te lunchen of van een high-tea te genieten. Daarnaast kunnen ouders bij mij een kinderfeestje boeken. Samen broodjes bakken, een kinderpicknick, speurtocht of een make-up party. Die organiseer ik dan samen met een andere ondernemer.”


“De sfeer is relaxed en het uitzicht op de Maas prachtig!”, volgens één van de klanten.


Facebook
Thee- en broodhuis Maasbommel is een mooie, langdrempelige zaak. Miranda: “Men komt hier graag voor vers brood, gebak en om gezellig te zitten. Ik heb dan ook veel klanten uit Maasbommel, zowel jong en oud. Maar ook mijn berichten en acties op Facebook doen het goed. Zo organiseer ik regelmatig activiteiten die ik via Facebook bekend maak. Zoals een modeshow, pompoenen uitsnijden voor Halloween of een middagje Rummikub bijvoorbeeld. Ik probeer ongeveer iedere maand iets leuks te bedenken.”

Ben je benieuwd geworden? Ga dan eens zelf eens naar Thee- en broodhuis Maasbommel voor dagelijks vers brood, gebak en lunch.


Thee- en broodhuis Maasbommel
Raadhuisdijk 9, Maasbommel
(06) 51 32 26 74
Facebook: Theehuismaasbommel
Website: onder constructie

      


Verhalen over de Maas: Thee- en Broodhuis Maasbommel