Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: tHuis in Haren


Verhalen over de Maas: tHuis in Haren

Het ‘thuis’-gevoel creëren is voor Jan en Ryan heel gewoon. De eigenaren van tHuis in Haren laat haar gasten dit gevoel dagelijks ervaren. Zelf noemen Jan en Ryan het een gasterij. Want gastvrijheid is hét sleutelwoord in hun werk. Je kunt op het zonnige terras, gelegen aan de rand van de dijk, genieten van een vers kopje koffie, lunch of een speciaal biertje. Maar ook voor een of meerdere nachtjes slapen ben je hier aan het goede adres.

Gastvrijheid
Vorig jaar besloten Jan en Ryan om samen een voormalig bruin café te kopen om die te verbouwen tot een overnachtingsmogelijkheid. Jan: “We vinden het allebei erg leuk om het mensen naar de zin te maken en vinden het belangrijk dat gasten zich hier thuis voelen. We hebben het thuisgevoel als basis genomen voor concept en inrichting. Wat we zelf fijn vinden, hebben we geprobeerd te realiseren. Dat zit hem in de kleine dingen: geen vaste in- en uitchecktijd, verse bloemen op tafel, een menukaart waar je ‘s middags kunt dineren en ‘s avonds een broodje kunt eten en het persoonlijke contact met gasten.”

“tHuis staat voor een ongedwongen sfeer! Uitslapen tot wanneer we zelf wilden. Zo werd ons ontbijt uiteindelijk een lunch!”  zegt gast Danny

Thuis gevoel
De gasterij heeft een vergaderruimte en vier kamers die comfortabel en ruim zijn opgezet. Compleet, modern ingericht en zoveel mogelijk van alle gemakken voorzien voor een aangenaam verblijf. “Alle kamers zijn op de begane grond. Dus geen gesjouw met tassen of koffers. Heel geschikt voor stellen en gezinnen, maar ook voor groepen. Daarnaast is in de woonkamer een gezellige stamtafel te vinden en  is er een relaxhoek met boeken, kranten en tijdschriften. De kast is gevuld met spelletjes en voor de jongsten zijn er kleurplaten. Zo kunnen de kinderen na het eten weer lekker spelen, terwijl de ouders nog even natafelen”, zegt Ryan.


Goed vermaak
De gasterij ligt aan de rand van het authentieke dorpje Haren. Om de hoek liggen de uiterwaarden van de Brabantse kant van de Maas, evenals Klooster Bethlehem. Jan: “Gasten vinden het een fijne plek, met een mooi weids uitzicht en dicht bij historisch stadskernen Megen en Ravenstein. Vanuit onze locatie kun je uitgebreide wandel- en fietsroutes volgen. Ook raden wij gasten aan om de pont te pakken en de tuinen van Appeltern te bezoeken. Dat is nog geen half uurtje fietsen. Kortom, mensen kunnen zich hier goed vermaken!” Zelf ervaren?


tHuis in Haren
Lietingstraat 60
368 AC Haren
0412 626 606
www.thuisinharen.nl

    


Verhalen over de Maas: tHuis in Haren