Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Verhalen over de Maas: Vakantiepark Herperduin


Verhalen over de Maas: Vakantiepark Herperduin

Op zoek naar vergezichten, een waterrijke omgeving of rustieke plaatsen? Dan ben je bij Vakantiepark Herperduin in het Brabantse Herpen aan het juiste adres. Het park ligt aan de bosrand van natuurgebied De Maashorst en dichtbij de Maas. De ideale uitvalsbasis voor een lang weekend weg, midweek of een langere vakantieperiode. Kom de mooie natuur ervaren in vakantiepark Herperduin!

Recreatie is ‘core business
Tony en Conny van Dijk zijn onlosmakelijk met het park verbonden. De horeca exploitanten kochten het bungalowpark in 1986. De huisjes waren heel eenvoudig en werden inmiddels al diverse keren gerenoveerd. “Leuk om te zien hoe de recreatiebehoefte van onze gasten in de afgelopen 30 jaar veranderd is”, zegt Conny glimlachend. Op het parkis altijd wel een vakantiebungalow te vinden die aan je wensen voldoet. Verblijf in een luxe safaritent, Van Gogh designbungalow, bosvilla of ga op glamping. Het park heeft een bungalowgedeelte met 90 woningen, die het gehele jaar geopend is en een zomercamping.


Opgaan in de natuur
De opzet van het park is in de loop der jaren onveranderd gebleven. Conny: “Het unieke van ons park is de ruimte. De bungalows staan verdeeld over het grote terrein en beschikken over veel vrijheid. Vanuit je huisje loopt je regelrecht het mooie bos in. Maar ook de vennen en de zandverstuiving zijn prachtig. We horen weleens van gasten terug dat het park onderdeel is van het bos. Zo vlekkeloos gaat het op in het natuurgebied.”

“We komen hier al 12 jaar. We zitten in de huisjes van de bosrand, midden in het bos. Wat een fantastische plek. Wij genieten hier iedere keer met volle teugen!”  Familie Dalmulder

Overdags is het vaak rustig op het park, omdat iedereen eropuit is. Er zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving waar men kan genieten van de rust en het bourgondische Brabantse eten. Vestingstadjes Megen, Ravenstein en Grave zijn in trek! En met Den Bosch en Nijmegen in de buurt is er ook voor de cultuurliefhebbers voldoende te beleven. 


Kindvriendelijke camping
Ook voor kinderen is er veel te ontdekken. Wat te denken van natuurspeeltuin de Das, die op loopafstand is. Of neem een duik in het binnen- en buitenzwembad van De Kriekeput. Conny: “In de zomer hebben we ook een recreatieteam die de kleinsten vermaken. Van een bonte avond naar creatieve en sportieve activiteiten.” Benieuwd naar de activiteiten van andere Maasmeanderleden in de omgeving? Bekijk ze op de website.


Uitbreidingsplan
Momenteel wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van het vakantiepark. Maar liefst 208 nieuwe bungalows en een natuurzwemplas van ongeveer 2,5 hectare worden komende jaren op een nieuw terrein naast het park aangelegd. “Het strandje is dadelijk toegankelijk voor de gasten die op Herperduin verblijven. Wij hopen dat het Osse gebied op deze manier nog aantrekkelijker wordt”, benadrukt Conny.


Zelf heerlijk vakantie vieren? Breng je tijd door bij Vakantiepark Herperduin en geniet van het mooie wat de omgeving te bieden heeft.
Vakantiepark Herperduin
Schaijkseweg 12 Herpen
0486 - 41 13 83  
www.herperduin.nl


                


Verhalen over de Maas: Vakantiepark Herperduin