Volg ons op twitter

vrije tijd aan de rivier de Maas


home  >  nieuws  > Wandelen langs stroomgebied van de Maas


Wandelen langs stroomgebied van de Maas

De wandelroute het Maaspad is van start gegaan. 3 van de 20 etappes lopen door 'ons' Maasgebied. (zie onder)

Wandelaars kunnen deelnemen aan een 417 km lange wandeltocht van Eijsden naar badplaats Rockanje aan de Noordzee. Het is niet noodzakelijk om in te schrijven. Wandelaars kunnen ook alleen het wandelboekje kopen en zelf de wandeling organiseren.

 Het zogeheten Maaspad telt 20 etappes waarbij het begin en het einde veelal in het centrum van een authentiek dorp of stad was, en waarbij de gemiddelde afstand steeds tussen de 19 en 25 km ligt

Initiatiefnemer is wandelaar Nico Gerrits uit Boxmeer. Hij deed zijn idee op tijdens het lopen van het bekende Pieterpad. Omdat het wandelen langs water Nico altijd heeft geboeid, kwam hij al snel bij het idee om een wandelpad langs de Maas te ontwikkelen. Omdat de afstand van de bron van de Maas, midden in Frankrijk tot aan de monding in de Nederlandse Noordzee te lang is voor de gemiddelde wandelaar, beperkte hij zich tot het stroomgebied van de Maas in Nederland, dus van Eijsden in Limburg tot aan de Haringvlietdam bij Rockanje, daar waar het grootste gedeelte van het Maaswater de Noordzee instroomt.

Het initiatief van Gerrits moet wandelaars 'ontzorgen'. Hij claimt een goed netwerk van overnachtingsadressen te hebben en goede aansluitingen op het openbaar vervoer. Ten behoeve van lopers die de route niet aaneensluitend afleggen.

Etappes door onze regio
http://maaspad.nl/etappes-van-het-maaspad/etappe-11-van-cuijk-naar-ravenstein/
http://maaspad.nl/etappes-van-het-maaspad/etappe-12-van-ravenstein-naar-lith/
http://maaspad.nl/etappes-van-het-maaspad/etappe-13-van-lith-naar-den-bosch


Kijk voor meer informatie en het kopen van het wandelboekje op www.maaspad.nl


Wandelen langs stroomgebied van de Maas